NEMAČKI PREDSEDNIK POVUKAO OVAJ POTEZ NAKON PUTINOVE POBEDE! Svet u šoku, 2018. godine uradio potpuno suprotno!

Autor:

Svet

17.03.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je blizu 88 odsto osvojenih glasova.

NEMAČKI PREDSEDNIK POVUKAO OVAJ POTEZ NAKON PUTINOVE POBEDE! Svet u šoku, 2018. godine uradio potpuno suprotno!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer odlučio je da ne čestita Vladimiru Putinu pobedu na ruskim predsedničkim izborima, izjavila je večeras njegova portparolka Cerstin Gamelin za Tagesšpigel.

Štajnmajer je ranije danas saopštio da misli na ljude u Rusiji koji se bore za slobodu i demokratiju, i koji žive u stalnoj opasnosti od Putinovog režima. 

Podsetimo, Štajnmajer je čestitao Putinu 2018. godine na reizboru za predsednika Rusije.

Inače, kandidat za predsednika Rusije Vladimir Putin osvojio je na predsedničkim izborima 87,26 odsto glasova na osnovu 60 odsto obrađenih glasova birača, saopštila je večeras ruska Centralna izborna komisija.

CIK je navela da je kandidat Nikolaj Haritonov osvojio 4,18 odsto glasova, Vladislav Davankov 3,99 odsto, a Leonid Slucki 3,12 odsto glasova birača, prenele su RIA Novosti. Prema preliminarnim podacima, Putin je dobio od 88 do 95 odsto glasova u četiri ukrajinska regiona pripojena Rusiji 2022. godine.

Putin je dobio 87,4 odsto glasova birača koji su glasali onlajn, isključujući Moskvu i Kalinjingrad. Za Putina je glasalo 89,1 odsto onlajn birača u Moskvi. Zamenik ruskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandar Gorovoj rekao je da to ministarstvo nije identifikovalo kršenje zakona koje bi moglo da utiče na rezultate izbora. Ukupna izlaznost do 20.37 sati po moskovskom vremenu bila je 74,22 odsto. 

BONSU VIDEO



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading