RUSI JOŠ ČEKAJU DA GLASAJU U BEOGRADU! Veliki broj njih ostao ispred i nakon zatvaranja birališta - stigla i Žandarmerija! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.03.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj ruskih građana glasalo je danas u Beogradu.

RUSI JOŠ ČEKAJU DA GLASAJU U BEOGRADU! Veliki broj njih ostao ispred i nakon zatvaranja birališta - stigla i Žandarmerija! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Hiljade ruskih glasača se i dalje nalazi u kilometarskom redu ispred biračkog mesta na Bulevaru Crvene Armije 28 jer je mesto zatvoreno, izjavio je aktivista Peter Nikitin.

Rusi koji još uvek stoje u redu ispred biračkog mesta traže produženje glasanja jer nisu stigli da glasaju iako su satima čekali u redu.

- Ruska Ambasada u Srbiji odbija da produži glasanje iako je to urađeno u više drugih zemalja, Jermeniji, Izraelu, Kazahstanu i Nemačkoj -  napisao je aktivista Nikitin u saopštenju.

Inače, okupljeni Rusi skandiraju da se produži glasanje, a pojavila se i žandarmerija kako bi se sprečili mogući neredi.

 

 

Podsećamo, predsednički izbori održani su u Rusiji od 15. marta do danas i glasalo se širom sveta, uključujući i Beograd.  Kako je Republika ranije pisala, veliki broj ruskih državljana čekalo je da glasa.

Vladimir Putin na predsedničkim izborima dobija 87,97 odsto glasova, pokazuju prvi podaci Centralne izborne komisije nakon obrade 24,4 odsto protokola, prenose RIA novosti.

Ovo je rekordan rezultat u istoriji moderne Rusije. Putin je 2018. osvojio 76,69% ​​na izborima, 2012. - 63,6%, Dmitrij Medvedev je pobedio 2008. sa rezultatom od 70,28%.

Vladimir Putin dobija 80,85 odsto glasova na ruskim predsedničkim izborima u Sankt Peterburgu nakon obrade 1,76 odsto protokola, izjavio je predsednik izborne komisije Sankt Peterburga Maksim Mejksin.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading