SUROVA DOMINACIJA NAJBOLJE NA SVETU! Poljakinja sa nulom "ODUVALA" Grkinju i osvojila PEHAR!

Autor:

Sport

17.03.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iga Švjontek je dominantno došla do novog trofeja u karijeri.

SUROVA DOMINACIJA NAJBOLJE NA SVETU! Poljakinja sa nulom "ODUVALA" Grkinju i osvojila PEHAR!

Foto: Tanjug/AP

Poljakinja je do drugog trofeja na mastersu u Kaliforniji stigla posle ubedljivog trijumfa nad Grkinjom Marijom Sakari rezultatom 2:0 (po setovima 6:4, 6:0) za samo 69 minuta igre. 

Zanimljivo, okršaj Ige Švjontek i Sakarijeve je bila repriza finala Indijan Velsa iz 2022. godine, kada je prva igračica sveta gotovo identičnim rezultatom počistila rivalku. Poljakinji je ovo 19. trofej u karijeri, ukupno osmi na turnirima iz serije 1.000.

Prva igračica sveta je od starta krenula u jakom ritmu, pa je već u drugom gemu stigla do ranog brejka. Činilo se da će Poljakinja rutinski dobiti prvi set, ali je Grkinja, posle lošeg početka uspela da odgovori i od 0:3 stigne do 3:3. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, Iga je bila nezaustavljiva, pa je u desetom gemu stigla do tri vezane brejk lopte, prve dve šanse je propustila, ali ne i treću kojom je osvojila prvi set. 

Poljakinja je drugi set počela kao i prvi, uzela je servis protivnici već na startu. Za razliku od prvog dela igre, Švjontek je ovog puta bila nepogrešiva, u svojim servis gemovima jedva da je protivnici i dozvoljavala da osvoji neki poen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marija Sakari

S druge strane, lako je stizala do brejkova i na kraju osvojila set sa nulom posle samo 69 minuta igre stigla do titule. 

U muškom finalu Indijan Velsa, od 22 časa, sastaće se Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading