PUTINOVE PORUKE IZ IZBORNOG ŠTABA: Nikome ko je želeo da ugasi našu volju nije pošlo za rukom - ISTORIJA SE PONAVLJA! (VIDEO)

Autor:

Svet

17.03.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je osvojio blizu 88 odsto glasova.

PUTINOVE PORUKE IZ IZBORNOG ŠTABA: Nikome ko je želeo da ugasi našu volju nije pošlo za rukom - ISTORIJA SE PONAVLJA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Kandidat za predsednika Rusije Vladimir Putin stigao je večeras u svoj izborni štab u Moskvi i poručio da postoje uslovi za "dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija".

- Dragi prijatelji, drago mi je što sam večeras sa svojim saborcima i istomišljenicima. Istorija se ponavlja, sve se ponavlja, a svi smo mi saborci. Svi smo mi jedan tim. Želim da zahvalim svim građanima Rusije, koji su izašli na izbore i glasali - poručio je Putin, prenosi RIA.

 

 

On je zahvalio i volonterima u štabu, istakavši da mali broj pritužbi ukazuje na visok kvalitet njihovog rada.

Putin je posebnu zahvatlnost izrazio učesnicima rata u Ukrajini, rekavši da oni pružaju Rusiji "uslove za njen razvoj i postojanje".

Putin o Navaljnom

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je večeras da protesti tokom predsedničkih izbora koje je protiv njega organizovala opozicija, a koje je inspirisao opozicionar Aleksej Navaljni, nisu imali efekta, ali da ljudi koji su sprečili građane da glasaju aktima vandalizma treba da budu kažnjeni.

Putin je rekao u svom izbornom štabu da je pristao na razmenu političkih zatvorenika u kojoj su učestvovali SAD, Rusija i Nemačka, koja bi uključivala Navaljnog, pre nego što je on preminuo u zatvoru prošlog meseca, preneo je Rojters.

Putin je naveo da je glavni uslov za razmenu bio da se Navaljni neće nikada vratiti u Rusiju. 

Pristalice Navaljnog pozvale su Ruse da se pojave na biračkim mestima tačno u podne na protestu "Podne protiv Putina" da bi na taj način pokazali da se protive politici ruskog predsednika.

Navaljni je 1. februara na platformi X pozvao Ruse da se pojave na izborima 17. marta tačno u podne i da na taj način protestuju protiv Putina, podseća Rojters.
 

Dodao je da mora da se učini sve kako bi se pružila podršku ljudima u Avdejevci - mestu koje je ruska vojska osvojila nakon višemesečne borbe protiv ukrajinskih snaga.

- Nikada neće biti moguće suzbiti volju Rusa spolja. Rezultati izbora su manifestacija poverenja građana i njihove nade da će se sve ispuniti - poručio je Putin, istakavši da je narod izvor vlasti u Rusiji.

- Od svakog glasa svakog građanina sačinjena je jedinstvena volja naroda. Nikome ko je želeo da uguši našu volju to nije pošlo za rukom u istoriji, nije ni sada i neće ni u budućnosti - dodao je ruski predsednik.

Prema podacima Centralne izborne komisije, nakon obrade više od 60 odsto glasova, za Putina je glasalo 87,26 odsto birača na predsedničkim izborima.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading