UDARNO! Prvo oglašavanje Vladimira Putina nakon izborne pobede!

Autor:

Svet

17.03.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je imao rekordan broj glasova.

UDARNO! Prvo oglašavanje Vladimira Putina nakon izborne pobede!

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

"Mali broj pritužbi tokom izbora dovoljno govori o kvalitetu rada izbornih komisija" rekao je Vladimir Putin, prenose ruski mediji.

- Rusija mora da bude još jača, jača, efikasnija - dodao je novi-stari lider te zemlje.

 

Putin je zahvalio svom predizbornom štabu na zajedničkom radu i nazvao ga veoma važnim za zemlju. On je poručio da postoje uslovi za "dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija".

- Dragi prijatelji, drago mi je što sam večeras sa svojim saborcima i istomišljenicima. Istorija se ponavlja, sve se ponavlja, a svi smo mi saborci. Svi smo mi jedan tim. Želim da zahvalim svim građanima Rusije, koji su izašli na izbore i glasali - poručio je Putin.

- Izvor moći u Rusiji je ruski narod - naglasio je Putin.

 

Dodao je i da se mora učiniti sve da se podrže ljudi u Avdejevki.

Prvi podaci Centralne izborne komisije pokazuju da je Vladimir Putin osvojio 87,97% glasova na predsedničkim izborima, nakon obrade 24,4% protokola, što je rekordan rezultat u istoriji moderne Rusije.

Na prethodnim izborima 2018. godine osvojio je 76,69%, a 2012. 63,6%. U međuvremenu, Dmitrij Medvedev je pobedio 2008. sa rezultatom od 70,28%.

Predsednik izborne komisije Sankt Peterburga Maksim Mejksin izjavio je da je Putin dobio 80,85% glasova u tom gradu nakon obrade 1,76% protokola.

- Na osnovu rezultata obrade 1,76% protokola u Sankt Peterburgu, prvo mesto zauzima Vladimir Vladimirovič Putin sa rezultatom 80,85%, drugo mesto Davankov sa rezultatom od 8,33%, treće mesto Slucki sa rezultatom od 4,56% i (četvrto – izd.) Haritonov sa rezultatom od 3,66% - rekao je on novinarima.

Glasanje na ruskim predsedničkim izborima ove godine trajalo je tri dana: 15., 16. i 17. marta. Centralna izborna komisija Ruske Federacije registrovala je četiri kandidata za mesto šefa države: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading