JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Epicentar u moru blizu Fukušime

Autor:

Svet

17.03.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su se iznenadili naglošću i intenzitetom potresa, ističući da su osetili snažne vibracije i podrhtavanje tla.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Epicentar u moru blizu Fukušime

Foto: Shutterstock

Rano jutros, područje obala japanske prefekture Fukušima bilo je epicentar zemljotresa jačine 5,4 stepena Rihterove skale. Lokalne vlasti su putem agencije Kjodo prenele informaciju da nije bilo objavljenog upozorenja na uzbunu, te da su građani bili iznenađeni ovim prirodnim događajem.

Registrovanje zemljotresa

Japanska meteorološka agencija (JMA) objavila je da je zemljotres zabeležen tačno u 6.17 sati u blizini gradova Futaba i Okuma. Ono što je posebno značajno jeste da je zemljotres bio na dubini od oko 50 kilometara, što može uticati na njegovu percepciju i posledice koje je mogao da izazove.

Reakcija lokalnog stanovništva

Nakon zemljotresa, lokalno stanovništvo je podelilo svoja iskustva i utiske o ovom događaju. Mnogi su se iznenadili naglošću i intenzitetom potresa, ističući da su osetili snažne vibracije i podrhtavanje tla. Ovakvi događaji često izazivaju strah i nelagodu među ljudima, posebno zbog sećanja na prethodne katastrofalne zemljotrese koji su pogodili Japan.

Bez ozbiljnijih posledica

Srećom, zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi i građana, nije bilo izveštaja o ozbiljnijim posledicama ovog zemljotresa. Ova činjenica umirila je javnost i pružila ohrabrenje u smislu efikasnosti sistema za reagovanje na prirodne katastrofe u Japanu.


Iako je zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale izazvao trenutnu zabrinutost među lokalnim stanovništvom, brza reakcija i nedostatak ozbiljnijih posledica predstavljaju važan podsetnik na važnost pripremljenosti i efikasnog sistema upravljanja u vanrednim situacijama. Japanska meteorološka agencija nastavlja da prati situaciju i pruža relevantne informacije kako bi se osigurala bezbednost građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading