ALIGATOR MU BIO KUĆNI LJUBIMAC, PUŠTAO GA DA SE BRČKA SA DECOM U BAZENU! Policija pronašla u kući grdosiju od 340 KILOGRAMA, evo ŠTA im je rekao vlasnik! (FOTO)

Autor:

Svet

16.03.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dozvola za držanje aligatora je istekla 2021. godine, te je od tada aligator držan nelegalno.

ALIGATOR MU BIO KUĆNI LJUBIMAC, PUŠTAO GA DA SE BRČKA SA DECOM U BAZENU! Policija pronašla u kući grdosiju od 340 KILOGRAMA, evo ŠTA im je rekao vlasnik! (FOTO)

Foto: Tanjug/New York DEC via AP

Vlasti u Hamburgu, Njujork, su izvele neobičnu operaciju zaplene aligatora teškog 340 kilograma i dugačkog 3,4 metra koji je ilegalno držan u jednoj kući.

Opasnost po okruženje

Kako su zvaničnici naveli, aligator po imenu Albert je držan u kući još od 1990-ih, a vlasnik mu je dozvoljavao da pliva u bazenu zajedno sa ljudima, uključujući decu. Impresivne dimenzije aligatora su izazvale zabrinutost vlasti, a dodatni problemi su identifikovani - aligator je slep i ima probleme sa kičmom.

Nelegalno držanje i reakcija vlasnika

Dozvola za držanje aligatora je istekla 2021. godine, te je od tada aligator držan nelegalno. Vlasnik, Toni Kavalaro, tvrdi da Albert nikoga nije doveo u opasnost i izjavljuje da će se boriti za povratak svog ljubimca. Zvaničnici za zaštitu životne sredine još uvek nisu odlučili da li će podneti tužbu protiv Kavalara, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/New York DEC via AP

Zaplena aligatora

Smeštaj aligatora

Službenici za zaštitu životne sredine su zaplenili aligatora i poslali ga licenciranom negovatelju dok se ne pronađe trajno mesto gde može da bude smešten.

Ova neobična priča o ilegalnom držanju ogromnog aligatora privukla je pažnju lokalnih medija i izazvala raspravu o odgovornom vlasništvu nad divljim životinjama.

Podsetimo, takođe je sve više slučajeva trovanja životinja.

Otrovne supstance često imaju intenzivne boje, poput fluorescentno žute, ružičaste, ljubičaste, zelene i tirkizne. Ovo svojstvo čini ih uočljivim, ali i opasnim po životinje koje mogu doći u dodir sa njima.

Na društvenim mrežama se povremeno pojavljuju apeli koji upozoravaju upravo na ovakve slučajeve.

Kreozan, koji je zabranjen u našoj zemlji 2003. godine, ali se i dalje koristi u zlonamernim trovanjima, zbog svoje karakteristične intenzivno žute boje poznat je kao "žuti prašak". I dalje se može naći na crnom tržištu i u rezervama, te se zbog toga i dalje koristi u trovanju životinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading