NOVI BAJDENOV ISPAD O PUTINU: Američki predsednik ponovo upotrebio nediplomatski rečnik, reagovala Ambasada Rusije u SAD (VIDEO)

Autor:

Svet

16.03.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je juče na svečanosti u čast Irske pozvao kongresmene da odobre njegov zahtev za sredstva Ukrajini kako bi se suprotstavili Putinu.

NOVI BAJDENOV ISPAD O PUTINU: Američki predsednik ponovo upotrebio nediplomatski rečnik, reagovala Ambasada Rusije u SAD (VIDEO)

Foto: X/⋆TellMeSweetLittleLies⋆/Printscreen

Američki predsednik, Džozef Bajden, ponovo je na neprihvatljiv način govorio o ruskom predsedniku, Vladimiru Putinu, nazvavši ga "banditom". Ruski ambasador u Vašingtonu, Anatolij Antonov, u tome vidi još jedan dokaz namere SAD da unište bilateralne veze sa Rusijom i nanesu joj strateški poraz.

Bajden je juče na svečanosti u čast Irske pozvao kongresmene da odobre njegov zahtev za sredstva Ukrajini kako bi se suprotstavili Putinu.

- Uveren sam da je većina članova Kongresa spremna da ispuni svoju dužnost. Nastaviću da pozivam svakog u ovoj sobi da se suprotstavi Vladimiru Putinu. On je bandit - rekao je Bajden.

Američki predsednik ponovo je na neprihvatljiv način govorio o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, nazvavši ga „banditom“. Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov u tome vidi još jedan dokaz namere SAD da unište bilateralne veze sa Rusijom i nanesu joj strateški poraz. Bajden je juče na svečanosti u čast Irske pozvao kongresmene da odobre njegov zahtev za sredstva Ukrajini kako bi se suprotstavili Putinu. „Uveren sam da je većina članova Kongresa spremna da ispuni svoju dužnost. Nastaviću da pozivam svakog u ovoj sobi da se suprotstavi Vladimiru Putinu. On je bandit“, rekao je Bajden. Antonov je rekao da je to još jedan neprihvatljiv ispad koji se potpuno uklapa u rusofobski kurs Vašingtona i nameru da se pokopaju bilateralne veze i Rusiji nanese strateški poraz. „To je očigledna nemoć zbog slabih spoljnopolitičkih rezultata administracije koja trpi fijasko za fijaskom“, ocenio je Antonov. Kako je rekao, od rusko-američkih odnosa nije ostalo praktično ništa, a poslednje dve sfere gde postoji saradnja – kosmos i atomska energija u civilne svrhe, takođe su izložene napadima rusofoba.

Antonov je rekao da je to još jedan neprihvatljiv ispad koji se potpuno uklapa u rusofobski kurs Vašingtona i nameru da se pokopaju bilateralne veze i Rusiji nanese strateški poraz.

- To je očigledna nemoć zbog slabih spoljnopolitičkih rezultata administracije koja trpi fijasko za fijaskom - ocenio je Antonov.

Kako je rekao, od rusko-američkih odnosa nije ostalo praktično ništa, a poslednje dve sfere gde postoji saradnja, kosmos i atomska energija u civilne svrhe, takođe su izložene napadima rusofoba.

Podsetimo, Bajden je u februaru nazvao Putina "ludim kučkinim sinom" tokom događaja u San Francisku.

Bajden je govorio o klimatskim promenama kada je rekao:

- Imamo kučkine sinove, poput Putina i drugih, i uvek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna pretnja čovečanstvu je klima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading