TENZIJA NA CEREMONIJI U ČAST PRINCEZE DAJANE: Princ Vilijam odbio da se sretne uživo sa princem Harijem

Autor:

Svet

14.03.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Vilijam i princ Hari na ceremoniji u čast pokojne majke

TENZIJA NA CEREMONIJI U ČAST PRINCEZE DAJANE: Princ Vilijam odbio da se sretne uživo sa princem Harijem

Foto: AFP /Profimedia


Princ Vilijam se pojavio na svečanoj ceremoniji posvećenoj sećanju na svoju pokojnu majku, pre nego što će njegov razdvojeni brat princ Hari govoriti putem video veze. Večeras će se Vilijam pojaviti sa svojim bratom, princem Harijem, dok se okupljaju zvanice za dodelu nagrada Diana Legacy Awards u Science Museum u Londonu.

Međutim, ni jedan ni drugi neće biti istovremeno u sobi, čak ni virtuelno, u onome što će biti 25. godišnjica ceremonije. Nakon tvrdnji kraljevskog stručnjaka da bi princeza Dajana insistirala da braća stave po strani svoju svađu i dodele nagradu u njeno ime. Legacy nagrada je uvedena od strane The Diana Award 2017. godine kako bi se proslavio život Dajane, princeze od Velsa, povodom 20. godišnjice njene smrti.

Foto: AFP /Profimedia

Princ Vilijam na dodeli nagrada

 


 Princ od Velsa posetio je "OnSide Youth Zone" u Hamersmitu i Fulamu ranije danas - tri dana nakon što se njegova supruga izvinila zbog editovanja fotografije za Dan majki. Vilijam je lično održao govor kako bi obeležio 25. godišnjicu dobrotvorne organizacije i dodelio nagrade dobitnicima. Princ od Velsa se pojavio na događaju sam, pošto se njegova supruga Kejt još uvek oporavlja od abdominalne operacije.

Hari se pridružuje putem video poziva

Hari, koji živi u Kaliforniji, treba da se pridruži ceremoniji, ali video pozivom. Međutim, njegovo učešće će se desiti tek nakon što njegov brat napusti ceremoniju. Veći deo svog života, kraljevska braća su bila bliska, ujedinjena traumama gubitka njihove majke, koja je preminula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, kada je Vilijam imao 15, a Hari 12 godina. Međutim, od Harijevog venčanja sa suprugom Megan Markl 2018. godine, odnosi između njih su se pogoršali. Eksplozivni intervju koji je par dao voditeljki Opri Vinfri u martu 2021. godine označio je novi minimum, dok su anegdote o njihovom odnosu u Harijevim memoarima, "Spare", koji je objavljen prošle godine, takođe doprineli daljem udaljavanju. Svađa između razdvojene braće bacila je senku na celu porodicu, koja je videla Harija i Megan kako napuštaju Veliku Britaniju.

Neobične priče dobitnika nagrada

Dobitnici Legacy nagrada su odabrani od strane prestižnog nezavisnog žirija, čiji je predsednik baronesa Dorin Lorens. Među dobitnicima su Alejzi Kan, koja je osnovala RUHIL Foundation, sa ciljem da niko ne gladuje u njenom gradu. Da bi se borila protiv siromaštva, dostavili su 5.500 mesečnih paketa hrane i 10.000 obroka. Kjara Rajanti Hutapea Žang, sa samo 18 godina, osnovala je Cases 4 Care Indonesia kada je imala 11 godina. Kristina Vilijams, sa Jamajke, sakupila je milione jamajčanskih dolara u pomoći beskućnicima i onima koji nisu mogli da napuste svoje kampuse zbog zatvorenih granica. Dobitnica Dežea Lajons, postala je mlada urednica magazina OH-WAKE, prisustvovala COP28 predstavljajući Karibe i Kajmanska ostrva, podižući svest o klimatskoj nepravdi u njenoj regiji.


Princ Vilijam je danas posetio OnSide Youth Zone u Hammersmithu i Fulhamu, gde je provodio vreme igrajući košarku i slavio uspešno pogodio koš nakon četiri neuspela pokušaja na lokaciji nazvanoj Zapad, gde se svi drže zajedno. Takođe tokom posete, Vilijam je pozvao ljude da manje vremena provode na svojim telefonima, ističući da i odrasli često krše tu pravila.


Kao što smo saznali nedavno, princ Vilijam i Kejt su se suočili sa intenzivnim pritiskom nakon što je princeza javno izvinila i priznala da je digitalno editovala porodični portret koji je napravio njen suprug i objavio Kensington Palace povodom Dana majki. Kejt je izrazila žaljenje u saopštenju na društvenim mrežama, navodeći da povremeno eksperimentiše sa editovanjem fotografija, te da je želela da izrazi svoje izvinjenje zbog eventualne zabune koju je izazvala fotografija porodice. Međutim, fotografija je povučena nekoliko sati kasnije, a AFP je uporedio Kensington Palace sa Severnom Korejom i Iranom zbog sumnji u manipulaciju fotografija. Ovo je dodatno podstaklo spekulacije o Kejt, njenom zdravlju i njenom mestu boravka, podižući pitanje da li se slike objavljene od strane Kensington Palace-a mogu smatrati pouzdanim.

Princ Hari se distancirao od porodice

Nakon svega, Hari je objavio svoj kontroverzni memoar "Spare" prošle godine, u kojem je optužio Vilijama da ga je gurnuo u posudu za pse tokom svađe sa Megan Markl. Nadalje, postojale su tvrdnje da je Vilijam zadirkivao Harija zbog njegovih napada panike. Dodatne tenzije između kraljevskih braće mogu se pratiti do ranog perioda Harijevog odnosa sa suprugom Megan, kada je njegova tadašnja verenica imala sukob sa princezom od Velsa uoči njihovog venčanja.

Posete kraljevske porodice i dalje u fokusu javnosti

Osim toga, širom Velike Britanije, kraljevska porodica je i dalje u fokusu javnosti, sa čestim pojavljivanjima članova porodice na različitim događajima. Tako je princ Vilijam posetio novi centar za mlade u Zapadnom Londonu, gde je provodio vreme sa decom, igrajući se sa njima i pružajući podršku njihovim aktivnostima. Ova poseta je izazvala veliko interesovanje javnosti, s obzirom na trenutni kontekst odnosa između kraljevske porodice.

(Daily Mail)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading