ŠOKANTAN PLAN TRAMPA I ORBANA ZA OKONČANJE RATA U UKRAJINI! Sve razradili do detalja! OVO SE ZELENSKOM NEĆE SVIETI!

Autor:

Svet

10.03.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno je da sama Ukrajina ne stoji na svojim nogama, rekao je Viktor Orban.

ŠOKANTAN PLAN TRAMPA I ORBANA ZA OKONČANJE RATA U UKRAJINI! Sve razradili do detalja! OVO SE ZELENSKOM NEĆE SVIETI!

Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban izneo je tvrdnju da će se rat u Ukrajini završiti ako Sjedinjene Američke Države odbiju da pruže novčanu i vojnu podršku, a Evropa sledi njihov primer.

On je podsetio i da je Donald Tramp sa kojim se danas sastao na Floridi, neće dati ni peni za rat u Ukrajini ako dođe na vlast.

Prema Orbanovim rečima, Ukrajina nije u mogućnosti da opstane bez finansijske podrške spolja, te će sukob biti okončan ukoliko američki novac izostane. Orban je ovo izjavio u intervjuu za TV kanal M1, nakon susreta sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom na Floridi.

- Očigledno je da sama Ukrajina ne stoji na svojim nogama. Ako Amerikanci ne daju oružje i novac, a Evropljani ih slede, rat će se onda završiti. Ako Amerikanci ne daju novac, Evropljani nisu u stanju da sami finansiraju Ukrajinu, rat će se onda završiti. Tramp sada nije predsednik, ali se njegova stranka meša kad demokrate žele da pošalju novac za rat. Tramp je rekao da neće dati ni peni ako se vrati. I onda će se rat završiti - rekao je Viktor Orban u intervjuu za TV kanal M1.

Današnji susret bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i mađarskog premijera Viktora Orbana u rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi bio je njihov treći zvanični susret. Razgovori su trajali oko sat vremena, nakon čega je usledila večera i koncert. Prema izjavi pres-službe bivšeg američkog predsednika, njih dvojica su razgovarali o "širokom spektru pitanja" koja utiču na Mađarsku i Sjedinjene Američke Države, uključujući važnost jake i bezbedne granice za svaku naciju.

Ostaje da se vidi kako će se situacija u vezi sa podrškom Ukrajini odvijati u budućnosti, ali Orbanove tvrdnje sigurno otvaraju prostor za razmatranje uloge koju SAD i Evropa igraju u regionalnim sukobima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading