"NIKO NE VERUJE U POBEDU KIJEVA" Orban upozorava da se plaća ogromna cena zbog rata u Ukrajini, ali se uzda u DVE stvari

Autor:

Svet

22.02.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban je podvukao da su promene neophodne u rukovodstvu Evropske unije.

"NIKO NE VERUJE U POBEDU KIJEVA" Orban upozorava da se plaća ogromna cena zbog rata u Ukrajini, ali se uzda u DVE stvari

Foto: Credit: Fabrice Chassery / KCS Presse / Profimedia

Niko u Evropi ne veruje u pobedu Ukrajine, a postizanju mira u toj zemlji mogu da doprinesu političke promene nakon izbora za Evropski parlament i predsedničkih izbora u SAD, rekao je premijer Mađarske, Viktor Orban, na sastanku frakcije vladajuće partije FIDES, prenosi.

Kada je reč o prognozama međunarodne situacije u skorijoj budućnosti, naveo je da se sukob u Ukrajini neće završiti, a opterećenje za Evropu će rasti, jer će se u Americi smanjiti finansijska podrška Ukrajini zbog sporova oko predsedničkih izbora.

- Plaća se ogromna cena u politici za podršku Ukrajincima. Poljoprivrednici podižu bune po celoj Evropi i niko ne veruje u pobedu Ukrajine - rekao je Orban u obraćanju poslanicima na jezeru Balaton gde se održava dvodnevni sastanak mađarskog parlamenta.

Prema informacijama lista, Orban je podvukao da su promene neophodne u rukovodstvu Evropske unije i istakao da one mogu da se dogode nakon izbora u Evropskom parlametu koji su planirani za jun.

Foto: Tanjug/AP

 

Mađarski premijer je naglasio da je pobeda na izborima za Evropski parlament moguća. Pritom, on nije samo imao u vidu jačanje pozicija partije FIDES već i drugih desničarskih partija. Dodao je da ne samo u Briselu, već i u Vašingtonu ove godine može doći do promena i da to može da donese mir u Evropi.

Orban ne krije da želi pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama i nada se da će on pomoći da se okonča sukob u Ukrajini.

- Za devet meseci ćemo biti jači nego sada - izjavio je Orban predviđajući pobedu Trampa, koga smatra svojim političkim saveznikom i sa kojim je uspostavio dobre odnose.

Orban je ranije više puta izjavljivao da smatra da u pregovorima o Ukrajini trebalo bi da učestvuju ne samo Ukrajina i Rusija, već i Sjedinjene Američke Države, koje pružaju najveću finansijsku i vojnu podršku Kijevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading