JEZIVO UPOZORENJE IZ RUSIJE! Britanci su zaboravili jednu stvar: Ni njihovo ostrvo nije NEPOTOPIVO!

Autor:

Svet

08.03.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatulin je naglasio da Britanci, snabdevajući Kijev sredstvima za napad na Krim, Krimski most i pomorske objekte, zaboravljaju da samo ostrvo Velika Britanija nije nepotopivo.

JEZIVO UPOZORENJE IZ RUSIJE! Britanci su zaboravili jednu stvar: Ni njihovo ostrvo nije NEPOTOPIVO!

Foto: shutterstock

Ruski poslanik Konstantin Zatulin izneo je svoje stavove o isporuci vojne opreme Velike Britanije Ukrajini, ističući da Britanci ne smiju zaboraviti da njihovo ostrvo nije nepotopivo.

Ova izjava dolazi u kontekstu pokušaja britanske vlade da ubedi Nemačku da isporuči krstareće rakete dugog dometa Ukrajini, što je izazvalo napetost između zemalja, prenosi RIA novosti.

Zaboravljeno ostrvo

Zatulin je naglasio da Britanci, snabdevajući Kijev sredstvima za napad na Krim, Krimski most i pomorske objekte, zaboravljaju da samo ostrvo Velika Britanija nije nepotopivo. Ovo je izazvalo kontroverze i dodatno pojačalo političke tenzije između Velike Britanije, Rusije i Ukrajine.

Na pomen bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona, Zatulin je istakao njegovu "kreativnu ličnost" i interesovanje za istorijske događaje poput Krimskog rata. Ovo je dodatno naglasilo kompleksnost političkih odnosa u regionu i ukazalo na duboko ukorenjene istorijske motive u savremenim političkim dešavanjima.

Tenzije između Nemačke i Velike Britanije

Pored političkih tenzija između Rusije, Ukrajine i Velike Britanije, izbijanje sporova oko isporuke vojne opreme dodatno je produbilo jaz između Velike Britanije i Nemačke. Britanska vlada pokušava da ubedi Nemačku da isporuči krstareće rakete dugog dometa Ukrajini, dok je šef nemačke vlade Olaf Šolc istakao da Nemačka neće pristati na ovaj zahtev.

Sve ove geopolitičke tenzije i sukobi interesa ukazuju na kompleksnost situacije u regionu, kao i na duboko ukorenjene istorijske motive i političke ambicije koje oblikuju savremene odnose između zemalja. Tenzije između Velike Britanije, Rusije, Ukrajine i Nemačke predstavljaju ozbiljan izazov za diplomatske odnose i međunarodnu stabilnost.

(RIA novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading