TELEFONSKI POZIV ODAO MAKSIMA KUZMINOVA? Sumnja se da iza LIKVIDACIJE pilota stoji čečenska mafija!

Autor:

Svet

27.02.2024

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksim Kuzminov je izazvao pažnju javnosti kada je u avgustu 2023. godine sleteo sa svojim oklopnim helikopterom na vojni aerodrom u Harkovskoj oblasti.

TELEFONSKI POZIV ODAO MAKSIMA KUZMINOVA? Sumnja se da iza LIKVIDACIJE pilota stoji čečenska mafija!

Foto: Printscreen Youtube Головне управління розвідки МО України

Prema izveštaju španskog lista El Mundo, prebegli pilot Maksim Kuzminov, koji je izazvao senzaciju svojim preletom u Ukrajinu, ubijen je sa šest metaka iz "makarova" u garaži luksuzne zgrade u španskom gradiću Viljahojosa.

Istražitelji veruju da su pripadnici čečenske mafije, regrutovane od strane ruske spoljne obaveštajne službe, izvršili naređenje da likvidiraju Kuzminova, prenosi Kurir.

Senka prebeglog pilota u Španiji

Prema neimenovanim zvaničnicima citiranim u izveštaju lista El Mundo, vlasti u Madridu su od prvog dana znale za prisustvo pilota u Španiji, iako je ministarka odbrane Margarita Robles prethodno tvrdila suprotno. Dodatno, španski istražitelji su došli do nove teorije o tome kako je Kuzminov otkrio svoj identitet pre nego što je ubijen, verujući da je kontaktirao voljene ukrajinskim mobilnim telefonom koji se veruje da je bio prisluškivan.

Životna priča prebeglog pilota

Maksim Kuzminov je izazvao pažnju javnosti kada je u avgustu 2023. godine sleteo sa svojim oklopnim helikopterom na vojni aerodrom u Harkovskoj oblasti. Prema navodima ruskih državnih medija, Kuzminov je navodno ubio dvojicu svojih članova posade pre nego što je preleteo u Ukrajinu, gde je optužio Putina za genocid zbog "brutalnog ubijanja" Ukrajinaca i Rusa u neželjenom ratu. Takođe, pilot se nedavno javno odrekao i svog oca.

Nagradu od 500.000 dolara za prebeg sa ruskim vojnim helikopterom

Kuzminovu je navodno obećana nagrada od 500.000 dolara za prebeg sa ruskim vojnim helikopterom u Ukrajinu, a u Rusiji je osuđen kao izdajnik. Njegova bivša devojka Elizaveta Ponomarjova se takođe pominje kao mogući saučesnik u ovom slučaju.


Izveštaj takođe navodi da je majka prebeglog pilota, Irina Kuzminova, navodno napustila Rusiju i preselila se u Ukrajinu, gde i dalje živi krijući se pod zaštitom kijevskih agenata.

Ova priča o prebegu pilota Maksima Kuzminova je izazvala veliku pažnju javnosti i ostavlja prostor za dalja istraživanja i razotkrivanje detalja o ovom značajnom događaju.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading