SKANDAL TRESE UJEDINJENE NACIJE! Nebenzja i Poljanski NAPUSTILI sednicu Generalne skupštine!

Autor:

Svet

23.02.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svake godine od 2014. godine, održava se sednica Generalne skupštine UN posvećena "okupiranim teritorijama" Ukrajine, a posebno se ističe pitanje pripajanja Krima Rusiji.

SKANDAL TRESE UJEDINJENE NACIJE! Nebenzja i Poljanski NAPUSTILI sednicu Generalne skupštine!

Foto: Tanjug/AP

Ambasador Rusije u UN, Vasilij Nebenzja, i njegov zamenik, Dmitrij Poljanski, iznenadili su prisutne napuštanjem sednice Generalne skupštine UN posvećene "okupiranim teritorijama" Ukrajine. Ova reakcija je izazvala pažnju i kontroverze među prisutnima.

Godišnja sednica o "okupiranim teritorijama" Ukrajine

Svake godine od 2014. godine, održava se sednica Generalne skupštine UN posvećena "okupiranim teritorijama" Ukrajine, a posebno se ističe pitanje pripajanja Krima Rusiji. Ovaj događaj je postao redovna tema međunarodne političke scene, prenosi Sputnik portal.

Optužbe i tvrdnje

Zapadne delegacije redovno iznose optužbe protiv Rusije i tvrde da Moskva narušava prava krimskih Tatara. Ove tvrdnje se često sukobljavaju sa stavom Moskve koja odbacuje optužbe i tvrdi da "okupirane teritorije" Ukrajine zapravo predstavljaju nove teritorije Rusije.

Reakcija ambasadora Rusije

Nebenzja je na ovoj sednici izneo jasan stav tvrdeći da "okupirane teritorije" Ukrajine zapravo ne postoje, već da su to sada samo nove teritorije Rusije. Ova izjava je izazvala burne reakcije i bila predmet žestoke rasprave među prisutnima.

Napuštanje sednice

Nakon izlaganja, ambasador Nebenzja je zajedno sa svojim zamenikom, Dmitrijem Poljanskim, napustio sednicu, ostavljajući samo eksperta ruske misije u UN prisutnog na sednici. Ovaj potez je dodatno pojačao tenzije i privukao pažnju medija širom sveta.


Ovakva reakcija ambasadora Rusije na sednici Generalne skupštine UN jasno ukazuje na duboke političke podele i tenzije koje postoje u vezi sa ovim pitanjem. S obzirom na kontroverze koje su izazvane, očekuje se dalji razvoj događaja i reakcija međunarodne zajednice.

(Sputnik portal)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading