MAKRON PROMENIO PLANOVE! Najavljenu posetu Zelenskom pomerio za mart!

Autor:

Svet

19.02.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je osudio "promenu ponašanja" Rusije prema Evropljanima i pozvao na kolektivni odgovor na tu promenu.

MAKRON PROMENIO PLANOVE! Najavljenu posetu Zelenskom pomerio za mart!

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron planira posetu Ukrajini polovinom marta, ali su ruske društvene mreže prenele glasine o navodnom planiranom napadu na Makrona tokom posete. Iako je ova informacija izazvala pažnju, izvor blizak Makronovom okruženju naglasio je da u rasporedu posete nikada nije bilo bezbednosnih pitanja.

Francuska televizija je čak proglasila snimak pripisan televiziji France 24, koji je emitovan na ruskim mrežama, kao "dezinformaciju". Makron je prethodno najavljivao posetu Ukrajini za februar, a potom za sredinu marta, što je izazvalo kontroverze i šale, pa čak i direktnu optužbu od strane bivšeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, prenosi Beta.

Makronova osuda promene ponašanja Rusije

Makron je osudio "promenu ponašanja" Rusije prema Evropljanima i pozvao na kolektivni odgovor na tu promenu, ističući posebno jačanje akcija dezinformacija i hakerskih napada. Odnosi između Pariza i Moskve su posebno napeti od januara, zbog ruske optužbe za sve veću "umešanost" Pariza u sukobu u Ukrajini, i smrti dvojice francuskih humanitarnih radnika u ruskom napadu na jugu Ukrajine.

Optužbe i šale na račun Makrona

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev se našalio na račun otkazivanja putovanja, izražavajući sumnju da je Makron bio toliko uplašen stvarnim ili pretpostavljenim planom atentata da je otkazao svoje putovanje. Ovo je retka i direktna optužba protiv jednog zapadnog lidera, koja je dodatno dodatno podgrejala kontroverze oko posete Ukrajini.

Poseta francuskog predsednika Ukrajini je izazvala veliku pažnju i kontroverze, kako zbog navodnog planiranog napada, tako i zbog promene datuma posete i tenzija između Francuske i Rusije. S obzirom na sve ove faktore, poseta Makrona Ukrajini će svakako biti praćena velikom pažnjom i analizom.

(Beta)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading