BORELJ NAJAVIO KRAJ RATA U UKRAJINI? Biće GOTOVO za tri meseca...

Autor:

Svet

18.02.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef evropske diplomatije priznao je da se Evropska unija suviše često kolebala u pitanjima isporuke novih tipova naoružanja Kijevu.

BORELJ NAJAVIO KRAJ RATA U UKRAJINI? Biće GOTOVO za tri meseca...

Foto: Tanjug/AP/Johanna Geron

Na nedavno održanoj Konferenciji o bezbednosti u Minhenu, šef evropske diplomatije Žozep Borelj izneo je svoje stavove o situaciji u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, situacija u Ukrajini zahteva potpuno drugačiji pristup i nije dovoljno donositi kratkoročne odluke na savetima šefova diplomatije. Borelj je izjavio da veruje da će se situacija na bojnom polju rešiti u naredna tri meseca, naglašavajući potrebu za fleksibilnijim i odlučnijim pristupom ukrajinskom sukobu, prenosi Sputnjik.

Evropska unija i isporuka naoružanja Kijevu

Šef evropske diplomatije priznao je da se Evropska unija suviše često kolebala u pitanjima isporuke novih tipova naoružanja Kijevu. Borelj je istakao da je odlučnije delovanje EU moglo značajno uticati na razvoj situacije na bojnom polju. Takođe, naglasio je da predstavnicima industrije trebaju narudžbine, ali je istakao da će budućnost sukoba biti određena upotrebom bespilotnih letelica i veštačke inteligencije.

Šojgu iznosi podatke o kontraofanzivi

U bonus videu koji je prikazan, ruski ministar odbrane izneo je podatke o kontraofanzivi u Ukrajini, navodeći da je Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike. Ovi podaci dodatno ukazuju na ozbiljnost situacije u Ukrajini i pokazuju razmere sukoba na terenu.

Ukrajinski sukob i evropski pristup rešavanju istog su i dalje predmet pažnje međunarodne zajednice, a izjave visokih zvaničnika kao što su Borelj i šef ruske vojske Šojgu daju uvid u kompleksnost situacije i ozbiljnost problema koji se tiču Ukrajine. Svet sa pažnjom prati razvoj događaja u ovoj zemlji i čeka se ishod obećanog rešenja situacije u naredna tri meseca.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading