"RUSIJA IMA PRAVO NA UZVRATNI UDAR" Obaveštajac CIA iznosi apokaliptični scenario, za sve kriv JEDAN čovek

Autor:

Svet

06.03.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolc je ove nedelje optužen za obelodanjivanje obaveštajnih podataka o britanskim trupama stacioniranim u Ukrajini.

"RUSIJA IMA PRAVO NA UZVRATNI UDAR" Obaveštajac CIA iznosi apokaliptični scenario, za sve kriv JEDAN čovek

Foto: Tanjug/AP

Rusija ima pravo da odgovori NATO nakon što je nemački kancelar, Olaf Šolc, priznao da su britanske jedinice već u Ukrajini i operišu raketama Storm Shadow, rekao je bivši analitičar CIA, Lari Džonson, u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works.

Šolc je priznao da su Britanci već tamo na terenu, kontrolišu oružje koje udara. Oni zapravo učestvuju u ratu protiv Rusije: Zapad, SAD, Engleska i Nemačka. Rusija ima sve moguće razloge za uzvratni udar na neprijateljske vojne baze - kaže ekspert.

Kako je pojasnio Džonson, NATO nema dovoljnu vojnu moć da porazi Rusiju, ali vojni blok u sukobu u Ukrajini već ide predaleko.

Šolc je ove nedelje optužen za obelodanjivanje obaveštajnih podataka o britanskim trupama stacioniranim u Ukrajini.

Foto: Tanjug/AP

 

Kancelar je, komentarišući mogućnost slanja raketa Taurus u zonu borbenih dejstava, rekao da bi to zahtevalo uključivanje trupa Bundesvera u ukrajinski sukob i da bi Nemačka, posle Velike Britanije, postala "učesnik u ratu".

Prema bivšem predsedniku Odbora za odbranu u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, Tobijasu Elvudu, ovo je bila očigledna zloupotreba obaveštajnih podataka. Prema pisanju lista The Telegraph, šef nemačke vlade je svojom izjavom doveo u opasnost britansko osoblje koje radi u Ukrajini.

Predsednik Rusije je tokom obraćanja Saveznoj skupštini upozorio da opasne akcije i izjave zapadnih država u spoljnoj politici prete sukobom upotrebom nuklearnog oružja i uništenjem civilizacije.

On je napomenuo da Zapad izjavljuje određene ruske namere da napadne Evropu , a da oni sami biraju ciljeve na ruskoj teritoriji za napad.

Putin je naglasio da Moskva ima nuklearno oružje koje može da pogodi ciljeve na teritoriji potencijalnog neprijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neso

14.03.2024 10:37

Da grune bilo gde u EU nova Hirosima, NATO bi brzo zaboravio na clan 5, svecko covecanstvo bi se na trenutak zaledilo, a posle vrlo kratkog vremena ,Ameri, Kina i Rusija, napravili bi posteni dogovor, i nastao bi mir za narednih 50 godina. Naravno zemlja na kojoj bi se desio uzas, postala bi verni ,,saveznik" Rusije, kao sto je Japan Amerima