OVO JE NAJVEĆI POŽAR U ISTORIJI TEKSASA! Nakon NEZAPAMĆENE katastrofe odmah se oglasila američka kompanija!

Autor:

Svet

07.03.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmere požara su zastrašujuće - zahvatio je oko pola miliona hektara teritorije Teksasa, a zasad su prijavljena dva smrtna slučaja!

OVO JE NAJVEĆI POŽAR U ISTORIJI TEKSASA! Nakon NEZAPAMĆENE katastrofe odmah se oglasila američka kompanija!

Foto: Tanjug/AP

Američka kompanija za snabdevanje električnom energijom "Xcel Energy" saopštila je danas da je možda odgovorna za izbijanje najvećeg požara u istoriji savezne države Teksas.

Kompanija, koja opslužuje skoro četiri miliona korisnika električne energije u nekoliko američkih saveznih država, priznaje da je moguće da su njeni objekti bili uključeni u izbijanje požara Smoukhaus krik, prenosi Kurir. 

Saradnja sa državnim vlastima u istrazi uzroka požara

U saopštenju koje prenosi Vašington post, Xcel Energy navodi da sarađuje sa državnim vlastima koje istražuju uzrok požara. Ohrabruju ljude kojima je uništena imovina ili oni koji su ostali bez stoke da podnesu zahtev Xcel-u za odštetu.

Foto: Tanjug/AP

Gašenje požara u Teksasu

Požar "Smoukhaus krik" već skoro dve nedelje pogađa Teksas, a početkom marta proglašen je za najveći požar koji je ikada zahvatio tu američku saveznu državu. Razmere požara su zastrašujuće - zahvatio je oko pola miliona hektara teritorije Teksasa, a zasad su prijavljena dva smrtna slučaja. Situacija je alarmantna i zahteva hitno rešavanje.

Reakcija javnosti na moguću odgovornost Xcel Energy

Ova mogućnost da je Xcel Energy odgovorna za požar izaziva zabrinutost među stanovništvom Teksasa, koje se suočava sa posledicama uništene imovine i gubitka stoke. Pitanje odgovornosti kompanije za tako razorne posledice sigurno će izazvati kontroverzne reakcije i zahtevati odgovarajuće mere nadležnih institucija.


Dok se istražuje uzrok požara Smoukhaus Krik, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i kako će Xcel Energy preuzeti odgovornost za eventualne posledice izbijanja požara. S obzirom na veličinu i razmere požara, važno je da se utvrdi istina i da se pronađu adekvatna rešenja za saniranje štete i sprečavanje sličnih situacija u budućnosti.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading