U RUSIJI POSTOJI CRNO TRŽIŠTE RAZMENE ZAROBLJENIKA? Oglasio se Ramzan Kadirov, evo koju je poruku poslao

Autor:

Svet

07.03.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadirov je objavio snimak na kome se Levicki, pre predaje ukrajinskoj strani, zahvaljuje na spasavanju.

U RUSIJI POSTOJI CRNO TRŽIŠTE RAZMENE ZAROBLJENIKA? Oglasio se Ramzan Kadirov, evo koju je poruku poslao

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov, čečenski lider

Šef Čečenije, Ramzan Kadirov, je na svom Telegram kanalu nazvao potpuno besmislicu informacije u zapadnim medijima o postojanju "crnog tržišta" u Rusiji, gde čečenske vlasti kupuju ukrajinske ratne zarobljenike za naknadnu razmenu za zarobljene Čečene.

Kao heroja, objasnio je Kadirov, izabrali su Vjačeslava Levickog, koji se predao specijalnim snagama Ahmata u aprilu 2023.

- Naši momci su naišli na Vjačeslava deset dana nakon što su ga kolege napustile ranjenog. Polomljene su mu noge i promrzle ruke, pa je brzo odvezen u Grozni, gde mu je ukazana sva neophodna pomoć. Nažalost, zbog pojave gangrene, Vjačeslavu su morali amputirati udove. Ali zapadni mediji pišu da smo Vjačeslava koji je umirao kupili od nekoga, doveli ga u Grozni, odsekli mu ruke i noge da bismo ga naknadno zamenili za Čečena. Ovom očiglednom glupošću hrane svoju publiku - napisao je Kadirov.

On je rekao da su nakon lečenja Levicki i još dvojica zatvorenika razmenjeni za trojicu ruskih vojnika koji čak nisu ni poreklom iz Čečenije. Osim toga, Kadirov je objavio snimak na kome se Levicki, pre predaje ukrajinskoj strani, zahvaljuje na spasavanju.

- Ovim pitanjem se po mom uputstvu bavio moj dragi brat, poslanik Državne dume Ruske Federacije, Šamsail Saralijev. Procedura se odvijala striktno u okviru međunarodnog zakonodavstva uz aktivnu podršku ruskog Ministarstva odbrane... Stoga, sa punom odgovornošću izjavljujem da ni u Rusiji ni u Čečenskoj Republici ne postoje crna tržišta za razmenu ratnih zarobljenika i torture nad njima.Ta praksa je postojala samo u ozloglašenoj bezakonoj Ičkeriji koja je podržavana od Ukrajine i Zapada - dodao je čečenski šef republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading