TA ZEMLJA ZA PET GODINA NEĆE VIŠE POSTOJATI: Uticajna ruska novinarka SLEDILA celu naciju i brutalno napala njihovog predsednika

Autor:

Svet

06.03.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Margarita Simonjan poznata je u poslednje vreme po tome što naglas kaže ono što maltene svi u državnom vrhu Rusije misle

TA ZEMLJA ZA PET GODINA NEĆE VIŠE POSTOJATI: Uticajna ruska novinarka SLEDILA celu naciju i brutalno napala njihovog predsednika

Foto: Profimedia

Glavna urednica RT televizije i portala iz Rusije Margarita Simonjan žestoko je oplela po Jermeniji što je našla za shodno da bude uvređena jer joj Rusija u poslednje vreme umesto pomoći - samo odmaže.

Simonjan je rekla da bi sukob Jermenije s Rusijom oko bezbednosnog bloka pod vođstvom Moskve mogao da dovede do toga da zemlja Južnog Kavkaza više ne postoji u roku od pet godina!

Margarita Simonjan saveznica je Vladimira Putina i redovna gošća na državnoj televiziji gde gaji retoriku ruskog vođe o njegovoj sveobuhvatnoj invaziji na Ukrajinu.

Simonjan je sada kritikovala jermenskog premijera Nikola Pašinjana.

On je suspendovao učešće Jerevana glavnog grada Jermenije, u Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), koja se smatra ruskim ekvivalentom NATO-u.

Prošlog meseca Pašinjan je rekao da je ODKB (Organizacija Ugovora o zajedničkoj bezbednosti) izneverio Jermeniju, zamrzavajući njeno učestvovanje u bloku jer se više ne može osloniti na Rusiju kao pouzdanog odbrambenog partnera.

"Jermenska omladina mora da shvati da je Pašinjan izdajica jermenskog naroda i da vodi državu u potpuno uništenje ako ostane na vlasti", rekla je.

Margarita Simonjan je jermenskog porekla i sebe je opisala i kao Ruskinju i kao Jermenku, rekla je da, ako birači nastave podržavati Pašinjana, "za pet godina neće biti Jermenije - baš kao što više nema Karabaha u obliku u kojem je to Jermencima potrebno.

"Jermenija uopšte neće postojati, videćete", izjavila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading