SIMONJAN ISPUNILA PRETNJU: Šolc u očaju, OVO JE DOKAZ da je Nemačka u ratu sa Rusijom

Autor:

Svet

01.03.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Bundesvera pokušavaju da pronađu način da napadnu most, a da ne učine Nemačku stranom u sukobu.

SIMONJAN ISPUNILA PRETNJU: Šolc u očaju, OVO JE DOKAZ da je Nemačka u ratu sa Rusijom

Foto: TanjugAP

Glavna i odgovorna urednica medijske grupe RT, Margarita Simonjan, objavila je na društvenoj mreži VKontakte ceo tekst razgovora visokih oficira Bundesvera o napadu na Krimski most raketama Taurus.

U razgovoru su učestvovali načelnik Odeljenja za operacije i vežbe Komande vazduhoplovstva Bundesvera, Frank Grefe, inspektor Komande vazduhoplovstva Bundesvera, Ingo Gerharc, i zaposleni u vazdušno-operativnom centru Svemirske komande Fenske i Frosted. Razgovor je vođen 19. februara.

Sagovornici predlažu da se cela operacija podeli u etape, a da se obrati i Velikoj Britaniji za pomoć u planiranju.

- Želeo bih da kažem još nešto o rušenju mosta. Intenzivno smo proučavali ovo pitanje i, nažalost, došli smo do zaključka da je most, zbog svoje veličine, sličan pisti. Dakle, zbog toga će zahtevati ne deset, nego čak i 20 projektila - kaže jedan od oficira.

Foto: Tanjug/AP

 

Istovremeno, pominje se put u Ukrajinu planiran za 21. februar radi koordinacije udara na ruske ciljeve.

Predstavnici Bundesvera pokušavaju da pronađu način da napadnu most, a da ne učine Nemačku stranom u sukobu.

- Naravno, malo preterujem, ali ako sada kažemo ministru da ćemo zakazivati sastanke i ići autom iz Poljske da niko ne primeti, ovo je već učešće, nećemo to da radimo - kaže se u transkriptu. .

Kao izlaz, predlaže se organizovanje obuke za Ukrajince, a odluka bi trebalo da bude doneta na političkom nivou.

- Najpre treba da znamo da li takva politička odluka nije direktno uključena u planiranje zadataka, u kom slučaju će obuka trajati malo duže, moći će da obavljaju složenije zadatke, što je sasvim moguće da već imaju određeno iskustvo i koristite opremu visoke tehnologije. Ako je moguće izbeći direktno učešće, ne možemo da učestvujemo u planiranju zadataka, da to uradimo u Buhelu i onda to prosledimo njima – za Nemačku je to „crvena linija“ - kaže se u transkriptu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading