VOJNICI NATO VEĆ ODAVNO U UKRAJINI?! Moskva tvrdi da pažljivo prati nemačke vojne pripreme protiv Rusije

Autor:

Svet

28.02.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neimenovani evropski zvaničnik izjavio je da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, objavio je Fajnenšel tajms.

VOJNICI NATO VEĆ ODAVNO U UKRAJINI?! Moskva tvrdi da pažljivo prati nemačke vojne pripreme protiv Rusije

Foto: shutterstock

Vojnici čitavog niza zemalja NATO odavno se nalaze u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, a izjave francuskog predsednika, Emanuela Makrona, o mogućnosti slanja snaga u Ukrajinu odražavaju težnju Zapada da produži agoniju režima ukrajinskog lidera, Volodimira Zelenskog, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, svakoga dana se čuju neke potpuno apsurdne izjave, ali, ono što je Makron dozvolio sebi da kaže umnogome prelazi granice.

Sa druge strane, dodala je ona, francuski lider i nije rekao ništa novo, jer nije tajna da su vojnici iz brojnih NATO zemalja već odavno u Ukrajini i aktivno pomažu Oružanim snagama Ukrajine, uključujući u primeni zapadnog oružja koje je Zapad poslao Kijevu.

- Iza svih Majdana stajali su takođe NATO stručnjaci iz SAD, Velike Britanije, zemalja Evropske unije. Istovremeno, isti taj Makron je bukvalno pre gotovo nedelju dana negirao bilo kakvo učešće, čak i verovatnoću, da se potencijalni predstavnici Francuske, bilo da su plaćenici ili pripadnici snaga bezbednosti nalaze u Ukrajini - objasnila je ona.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njenim rečima, iza svih ovakvih izjava i postupaka "stoji težnja Zapada da produži agoniju režima Zelenskog, posebno usled sve većeg deficita naoružanja i ljudstva u ukrajinskoj armiji".

Podsetimo, neimenovani evropski zvaničnik izjavio je da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, objavio je Fajnenšel tajms.

- Svi znaju da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, samo se to ne objavljuje zvanično - citira list visokog evropskog vojnog zvaničnika.

Zvaničnik je dodao da Makronova izjava o slanju zapadnih vojnih snaga u Ukrajinu ima za cilj "stvaranje obuzdavanja i neizvesnosti" u odnosima sa Rusijom.

Francuski predsednik, Emanuel Makron, u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut.

Foto: Tanjug/AP

 

Francuski premijer, Gabrijel Atal, takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz "ne može da se pomiri" sa pobedom Rusije.

- Rusija pažljivo prati vojne pripreme Nemačke, usmerene protiv nas, Moskva će adekvatno odgovoriti - poručila je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju na izjavu generalnog inspektora Bundesvera, Karstena Brojera, da nemačka vojska ima pet godina da se pripremi za mogući napad spolja.

- Potvrđujem da smo uočili porast militarističkog raspoloženja. Teza koja potiče od najvišeg političkog rukovodstva moderne Nemačke o predstojećem vojnom sukobu sa Rusijom, kako to formulišu, ponovo se implementira u društvenu svest. Pažljivo pratimo nemačke vojne pripreme, usmerene, pre svega, protiv naše zemlje - poručila je Zaharova.

Ona je uverila da će na sve te postupke, koje je Nemačka praktično već preduzela, Rusija adekvatno odgovoriti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading