"TO JE SAMOUBISTVO" Moskva komentarisala formiranje raketne koalicije za Ukrajinu

Autor:

Svet

27.02.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik, Emanuel Makron, izjavio je da je formirano osam koalicija za isporuke drugih tipova municije Ukrajini.

"TO JE SAMOUBISTVO" Moskva komentarisala formiranje raketne koalicije za Ukrajinu

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Rusija ispalila projektila ka Ukrajini

Formiranje raketne koalicije evropskih zemalja za slanje oružja Kijevu bio bi samoubilački korak, izjavio je šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov.

- Predložena koalicija će uključivati isporuku oružja dugog dometa za duboko ulaženje u teritoriju Ruske Federacije, što je samo po sebi samoubistvo ako se sve to potvrdi - ocenio je Lavrov.

Foto: Tanjug/AP

 

On je takođe napomenuo da se razgovaralo o slanju vojske zapadnih zemalja u pomoć Kijevu, iako NATO ne želi da uvlači celu Alijansu u sukob.

- Čini mi se da bi oni koji takve misli ne samo što iznose, već čak sebi dozvoljavaju da ih pomisle, trebalo da koriste tu glavu za racionalnije i za Evropu bezbednije misli - zaključio je Lavrov.

Ranije je francuski predsednik, Emanuel Makron, izjavio je da je formirano osam koalicija za isporuke drugih tipova municije. On je dodao da će zemlje Zapada utvrditi koje treće zemlje mogu biti angažovane za slanje municije Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading