''TO SU SAMO MAKRONOVE INSINUACIJE'' Alijev odlučno odbacio tvrdnje predsednika Francuske!

Autor:

Svet

28.02.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baku ne planira da napadne Jermeniju, izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

''TO SU SAMO MAKRONOVE INSINUACIJE'' Alijev odlučno odbacio tvrdnje predsednika Francuske!

Foto: Tanjug/AP, zoran žestić

Prema njegovom mišljenju, izjave koje govore suprotno su ništa drugo do insinuacije predsednika Francuske Emanuela Makrona.

- Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev ugostio je delegaciju predvođenu predsedavajućim Komiteta Nemačke za ekonomske odnose sa istočnom Evropom Mihajlom Harmsom. Tokom sastanka, Alijev je izjavio da ''azerbejdžanska strana ne planira da napadne Jermeniju i da su takve izjave (o mogućem napadu) samo insinuacije francuskog predsednika Emanuela Makrona'' - navodi se u saopštenju, prenosi RT Balkan.

Podsetimo, azerbejdžanska Centralna izborna komisija je početkom februara saopštila konačne rezultate predsedničkih izbora, potvrdivši da je aktuelni predsednik, Ilham Alijev, osvojio impresivnih 92,12 odsto glasova na osnovu 100 procenata prebrojanih glasova.

Posle pažljivog prebrojavanja svih glasova, Ilham Alijev proglašen je pobednikom sa ubedljivih 92,12 odsto, odnosno, podršku mu je pružilo 4.567.458 građana - saopštila je Centralna izborna komisija.

Zahid Odudž, poslanik i nezavisni kandidat, zauzeo je drugo mesto sa 2,17 procenata glasova. Izlaznost na izborima iznosila je 76,43 posto, prema informacijama koje je preneo TASS.

Prema zakonima Azerbejdžana, Centralna izborna komisija ima zadatak da do 17. februara prosledi rezultate Ustavnom sudu radi dalje potvrde.

Prevremeni izbori su održani 7. februara, a na izbornu scenu stupilo je sedam kandidata, od kojih je predsednik Alijev izašao kao ubedljiv pobednik.

Redovni predsednički izbori trebalo je da budu održani u oktobru 2025, ali su, odlukom Alijeva, održani godinu i po dana ranije.

Na ovim izborima Alijev praktično nije imao konkurenciju. Za mesto predsednika su se kandidovala šestorica malo poznatih političara bliskih vlasti, koji na prethodnim izborima nikada nisu osvajali više od sedam do osam odsto glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading