PROBUDILA SE SA BOLOM U GRLU, A ONDA SU JOJ AMPUTIRALI NOGE I RUKE: Nije ni slutila da je OVO sve izazvalo, usledila je BORBA!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

28.02.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni dobila šansu da se izbori sa bolesti.

PROBUDILA SE SA BOLOM U GRLU, A ONDA SU JOJ AMPUTIRALI NOGE I RUKE: Nije ni slutila da je OVO sve izazvalo, usledila je BORBA!

Foto: FACEBOOK/PRINTSCREEN/Sherri Moody

Šeri

Šeri Mudi (51) iz Hjustona u Teksasu mislila je da pati od jednostavnog upale grla, ali je morala da ode u bolnicu pošto je počela da povraća i imala temperaturu.

Lekari su tada otkrili da je ona imala dvostruku upalu pluća i da su joj oba pluća bila inficirana, a zatim je razvila i sepsu. 

Simptomi su bili poput prehlade, a radilo se o nečemu mnogo ozbiljnijem!

Njen suprug je David (53) je tada rekao da je odmah shvatio koliko je teška situacija, iako je počela kao obična prehlada. 

- Bilo je kao da dolazi uragan pete kategorije. Nije imala sa čime da se bori, kao da je otišla u rat bez vojnika. Bukvalno sam gledao noge i ruke moje žene kako umiru. Bili su crni kao mumificirani - rekao je David. 

 

 

Stanje je uvek izazvano infekcijom - ali nije zarazno i ne može se preneti sa osobe na osobu. Ovo je uzrokovano jačanjem imunološkog sistema tela, napadom na sopstvene unutrašnje organe i ponekad dovodeći do fatalnog septičkog šoka. 

Simptomi su teško uočljivi, ali uključuju zbunjenost, otežano disanje, osip, bledu ili išaranu kožu, nejasan govor. 

Kako je bolest počela da se širi?

Šeri je počela patiti od simptoma sličnim gripu nakon jednog izleta sa svojim učenicima, ali se njeno stanje brzo pogoršalo.

U bolnici su joj joj dijagnosticirali upalu pluća uzrokovanu bakterijom "Streptococcus". Obično uzrokuje upalu grla, ali može dovesti do ozbiljnih bolesti. 

 

 

Smrtonosna reakcija


Njeni bubrezi i pluća počeli su da se gase, a krvni pritisak je pao dva dana nakon što je otišla u hitnu pomoć zbog septičkog šoka. Lekari su je stavili u medicinski izazvanu komu i dali su joj vazopresore, koji teraju krv do vitalnih organa da bi oni mogli da rade. Nažalost, to je takođe dovelo do opadanja cirkulacije u njenim rukama i stopalima, što je dovelo do toga da je njeno meso postalo crno.


Lekari su bili primorani da joj amputiraju obe noge ispod kolena u junu 2023, a narednog meseca obe ruke iznad lakta. Od tada je pretrpela niz komplikacija sa gangrenom, što je odložilo njenu sposobnost da ponovo dobije protezu potrebnu za hodanje.

- Koliko god da je ovo stranje tragično, odlučila sam biti srećna i u ovom trenutku. Stanje će se sigurno popraviti - rekla je Šeri za "The Sun". 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading