SVEŠTENIK PREKO PET GODINA ZLOSTAVLJAO MALOLETNE DEČAKE: Aferu pokušao da zataška biskup, ali jedan hrabar tinejdžer mu je osujetio planove! (FOTO)

Autor:

Svet

05.03.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski sud je nedavno doneo presudu protiv Don Đuzepea Rugola, sicilijanskog sveštenika koji je bio uhapšen 2021. godine, osudivši ga na kaznu od četiri godine i šest meseci zatvora zbog seksualnog nasilja nad maloletnicima.

SVEŠTENIK PREKO PET GODINA ZLOSTAVLJAO MALOLETNE DEČAKE: Aferu pokušao da zataška biskup, ali jedan hrabar tinejdžer mu je osujetio planove! (FOTO)

Foto: shutterstock

Reč je o katoličkom svešteniku, čiju priču je zataškao biskup, koji je prebacio sveštenika pedofila iz jedne biskupije u drugu da bi se stvari smirile, prilikom čega je došlo i do isplate novca da bi se žrtva ućutkala, pa čak i nekoliko pretnji novinarima koji prate priču.

Istraga protiv Don Rugola je otvorena zahvaljujući pritužbi sada tridesetogodišnjeg Antonija Mesine, koji je prijavio nasilje koje je pretrpeo od 2009. do 2013. godine.

Na suđenju saslušano preko 50 svedoka - sudijsko većanje trajalo 8 sati

Istraga je omogućila da se rekonstruiše nasilje počinjeno nad drugim mladim ljudima, te je na suđenju saslušano više od 50 svedoka.

Šta god da se desi, danas je pobedila hrabrost jednog dečaka, koji se suočio sa košmarom svoje adolescencije, jer nije stao pred strahom da mu ne veruju i predrasudama sa kojima se suočio. Izneo je tužbu iz odgovornosti prema sebi i svojim vršnjacima, koji su pretrpeli isto nasilje - izjavila je vršilac dužnosti tužioca Stefanije Leonte nakon čitanja presude.

Sudije su, posle otprilike 8 sati većanja, svešteniku izrekle i razne dodatne sankcije, te i presudile da plati naknadu štete prema građanskim strankama, solidarno sa građansko odgovornom stranom, odnosno Eparhijom na trgu Armerina.

Izvor (Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading