POKUŠANO UBISTVO SVEŠTENIKA: Kriminalci mu sipali izbeljivač u vino za pričest!

Autor:

Svet

26.02.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Feliče Palamara otkrio pokušaj trovanja u crkvi

POKUŠANO UBISTVO SVEŠTENIKA: Kriminalci mu sipali izbeljivač u vino za pričest!

Foto: Shutterstock


Otac Feliče Palamara, hrabri sveštenik koji se suprotstavio mafijaškoj mreži 'Ndrangeta, nedavno je otkrio pokušaj trovanja u svojoj crkvi. Tokom mise u gradu Sesaniti, primetio je neobičan miris iz flaša sa vodom i vinom, što ga je navelo da odmah reaguje i pozove policiju. Testovi su kasnije potvrdili da su flaše bile kontaminirane izbeljivačem, što bi moglo da bude posebno opasno s obzirom na zdravstvene probleme sveštenika.

Reakcija i podrška zajednice

Sveštenik je izjavio da veruje da ovaj čin zastrašivanja nema veze sa vernicima koje služi, a lokalno stanovništvo je izrazilo podršku i solidarnost prema njemu. Međutim, ovo nije prvi put da je otac Feliče bio meta pretnji i zastrašivanja, a drugi sveštenici i organizacije civilnog društva takođe su terorisani.

"Siguran sam da ovaj čin zastrašivanja nema nikakve veze sa mojim parohijanima, jer sam ovde već 10 godina i uvek sam imao dobre odnose sa ljudima u parohiji", rekao je sveštenik za list Korijere dela sera.


Reakcija crkve i stručnjaka

Biskupi su osudili vandalizam i izrazili odlučnost da Crkva nastavi da se bori protiv mafije, promovišući mir i zakonitost u tom regionu. Stručnjaci za 'Ndrangetu ističu da su sveštenici postali meta jer su osudili mafiju i zalagali se za zakon i red.

Suđenje i borba protiv mafije

Podsećamo da je 'Ndrangeta nedavno doživela udarac kada je više od 200 osoba osuđeno na ukupno 2.200 godina zatvora zbog veza sa mafijom. Međutim, uprkos ovom suđenju, analitičari upozoravaju da 'Ndrangeta i dalje ima široke interese širom sveta, sa godišnjim prihodom od oko 50 milijardi evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading