LUDILO MOZGA, SVE U VEZI RUSIJE IH ''IZUVA IZ CIPELA!'' Američka politička elita kipti od besa zbog Karlsona, Moskve, metroa...

Autor:

Svet

17.02.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka politička elita nedavno je pobesnela zbog nečega što se čini kao sasvim bezazleno - posete novinara Takera Karlsona moskovskoj metro stanici i supermarketu, piše "Sputnjik internešnal".

LUDILO MOZGA, SVE U VEZI RUSIJE IH ''IZUVA IZ CIPELA!'' Američka politička elita kipti od besa zbog Karlsona, Moskve, metroa...

Foto: Credit: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Brzo su usledile reakcije prorežimskih stručnjaka koji su pokušali da diskredituju Karlsonove video-snimke, dok ga je senator Tom Tilis nazvao "korisnim idiotom". Njihova zajednička poruka bila je jasna: "Obični Amerikanci, ne verujte svojim lažljivim očima".

Međutim, istina leži daleko od ove političke hajke. Posetiti moskovsku metro stanicu ili supermarket nije ništa neobično, ali ovaj događaj postavlja pitanje o suštinskim razlikama između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Nije iznenađujuće što Rusija ima impresivne metro stanice i supermarkete. Sa najvećom privredom u Evropi i petom najvećom na svetu prema paritetu kupovne moći, ruska ekonomija je uspešno odolela zapadnim sankcijama. Prema izveštaju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ruska ekonomija je brže rasla od svih članica G7 tokom 2023. godine, a takav trend se verovatno nastavlja i ove godine, kako prenosi "Sputnjik internešnal".

Međutim, ključna razlika između ove dve zemlje nije samo u lepim metro stanicama ili kvalitetu proizvoda u supermarketima. Ona leži u efikasnosti njihovih političkih sistema.

Autor članka zaključuje da je razlog zašto je Moskva lepši grad od Vašingtona taj što je prvim gradom upravljaju kompetentni tehnokrate, dok su drugim gradom "nesposobni aparatčići Demokratske partije". 

- Razlog zašto je Moskva lepši grad od Vašingtona je taj što prvim upravljaju kompetentne tehnokrate, a drugim "nesposobni aparatčići Demokratske partije". Kao neko ko je živeo u oba grada, iz prve ruke znam koji je čistiji, bezbedniji i nudi sveukupno bolji životni standard - zaključuje autor članka. 

Ova analiza ističe važnost efikasnosti političkih sistema u oblikovanju kvaliteta života građana i postavlja pitanje o budućnosti političkog upravljanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading