ZLOČIN KOJI JE POTRESAO ŠPANIJU! Deca lažirala otmicu - Stravične reči DEČAKA koji je s bratom nasmrt IZBO majku: ''Skinuli smo joj odeću...'' (FOTO)

Autor:

Svet

14.02.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od dvojice dečaka poreklom iz Rusije, koji su uhapšeni u Španiji zbog sumnje da su ubili ženu koja ih je usvojila, priznao je kako je izvršio brutalni zločin.

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO ŠPANIJU! Deca lažirala otmicu - Stravične reči DEČAKA koji je s bratom nasmrt IZBO majku: ''Skinuli smo joj odeću...'' (FOTO)

Foto: shutterstock

Silvia Lopez (48) pronađena je mrtva u Kantabriji, a potom je policija uhapsila njena dva usvojena sina,  starosti 13 i 15 godina, koji su nakon svirepog ubistva lažirali otmicu.

Preliminarna istraga pokazuje da je 15-godišnjak oštrim predmetom naneo svojoj usvojiteljki povrede u predelu vrata, te da je sa mlađim dečakom potom pobegao i pretvarao se da su kidnapovani kako bi prevarili vlasti.

Prilikom saslušanja maloletnik je priznao da je zgrabio nož i isekao majku po vratu, ističući da je dobijao batine zbog lošijih ocena.

Kobnog dana je navodno došlo do sukoba majke i tinejdžera, nakon čega je ona fizički nasrnula na starijeg sina.

- Počela je da me udara i zgrabila me za vrat - navodno je ispričao stariji dečak u policiji.

Mlađi je tad otpozadi pokušavao da uhvati majku i odvoji je od brata. Tada je Silvija izgubila ravnotežu i pala. Tinejdžer je iskoristio priliku da zgrabi kuhinjski nož i poseče je po vratu.

Prema iskazu mlađeg dečaka, kako je majka mnogo krvarila "stavili su joj plastičnu kesu preko glave da ne bi isflekali patos".

- Skinuli smo joj odeću, a i mi smo se skinuli jer smo bili umrljani krvlju. Sve smo očistili i njenu odeću bacili u kontejner - rekao je dečak na saslušanju.

Stariji dečak, koji se sumnjiči da je majci naneo smrtonosne povrede, rekao je da je svađa eskalirala zbog loših ocena na polugodištu.

- Doneo sam knjižicu i kad ih je majka videla počela je da me vređa i šamara. Imao sam napad besa. Zgrabio sam nož sa kuhinjskog radnog dela i zario joj u glavu nekoliko puta - rekao je osumnjičeni dečak dodajući da je i od oca dobijao batine zbog loših ocena.

Nož kojim je izvršeno ubistvo još nije pronađen. Veruje se da su ga dečaci oprali i vratili u fioku gde stoji i ostali escajg.

Majčino telo su nakon ubistva bili ubacili u zadnji deo automobila, ali kako nisu znali da voze, udarili su u garažu. Telo nesrećne Silvije pronađeno je golo, vezanih ruku i nogu, sa kesom preko glave i najmanje jednim ubodom u predelu vrata.

Inače, Silvija je pronađena nakon što su dečaci pozvali baku i rekli joj da su oteti. Uznemirena, baka je odmah pozvala policiju. S obzirom na to u kakvom je stanju pronađeno Silvijino telo, odmah je bilo jasno da nije ubijena u vozilu.

Policija je potom otpočela hitnu potragu za dečacima, koji su usvojeni kao mali u Rusiji. Pronašli su ih oko 3 sata ujutru, u parku nedaleko od porodične kuće, kako se kriju, prenosi Telegraf.

Stariji je odmah priveden, dok mlađi zbog godina ne može ni krivično da odgovara. On je poslat u maloletnički centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading