UŽASNA TRAGEDIJA U ŠPANIJI! Jezivi prizori u Badaloni: Urušila se stambena zgrada, stanovi se složili kao kula od karata - troje nastradalih!

Autor:

Svet

07.02.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jučerašnjem tragičnom događaju, kada se u španskom gradu Badaloni urušila stambena zgrada, najmanje troje lica je izgubilo život. Ovu tragediju je najverovatnije uzrokovalo prvobitno propadanje potkrovlja.

UŽASNA TRAGEDIJA U ŠPANIJI! Jezivi prizori u Badaloni: Urušila se stambena zgrada, stanovi se složili kao kula od karata - troje nastradalih!

Foto: www.profimedia.rs

- U ruševinama zgrade u Badaloni smo pronašli tri tela - objavila je danas regionalna vatrogasna služba na društvenim mrežama.

Nadležne službe su brzo reagovale, izvlačeći tela troje nesrećnih stanovnika iz ruševina.

Incident se desio oko 10.30 časova, kada je došlo do prvobitnog propadanja potkrovlja, pokrenuvši lančanu reakciju koja je dovela do urušavanja više stanova. Snimci objavljeni od strane vatrogasaca prikazuju ogromnu rupu koja se proteže od potkrovlja do prizemlja petospratnice.

Gradonačelnik Badalone, Havijer Garsija Albiol, izrazio je duboko žaljenje i potvrdio da su spasioci pronašli tela jednog muškarca i dve žene. Među žrtvama se nalazi i samohrana majka koja je stigla iz istočne Evrope sa svoje dve male ćerke, sada ostavljene same.

- Majka je prešla dug put iz istočne Evrope sa svoje dve kćerkice, kako bi im pružila bolji život, koje su sada ostale same - izjavio je gradonačelnik Albiol.

Poginuli su i žena u pedesetim godinama i muškarac u tridesetim koji je nedavno postao otac. Lokalni mediji prenose da se radi o zgradi sa 20 stanova, izgrađenoj 1959. godine, koja je nedavno prošla bezbednosni pregled.

Ova tragedija potresa stanovnike ovog španskog grada, a istražitelji će sada sprovesti istragu kako bi utvrdili uzrok urušavanja i eventualne propuste u proceni bezbednosti zgrade.

Građani se okupljaju kako bi izrazili saučešće porodicama žrtava, dok gradski oci obećavaju sve neophodne mere kako bi se sprečile slične nesreće u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading