PAKISTAN NA NOGAMA: Pobednik u izbornoj trci ne prihvata rezultate - osvojio najviše glasova, a tvrdi da je sve namešteno!

Autor:

Svet

14.02.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni kandidati podržani od strane bivšeg premijera Imrana Khana optužuju vladu za manipulaciju izbornim rezultatima.

PAKISTAN NA NOGAMA: Pobednik u izbornoj trci ne prihvata rezultate - osvojio najviše glasova, a tvrdi da je sve namešteno!

Foto: Tanjug/AP Photo

U Pakistanu su održani opšti i pokrajinski izbori 8. februara, koji su bili obeleženi optužbama za nameštanje u cilju poraza nezavisnih kandidata podržanih od strane zatvorenog bivšeg premijera Imrana Khana.

Privremena vlada i pakistanski izborni odbor odbacuju ove optužbe i tvrde da zemlja ima zakone i mehanizme za istraživanje pritužbi.

Hafiz Naem ur Rehman iz islamističke stranke Jamaat-e-Islami proglašen je pobednikom u Karačiju nakon što je osigurao 26.000 glasova. Međutim, kasnije je otkriveno da je broj glasova za nezavisnog kandidata Saifa Barija iz stranke Tehreek-e-Insaf (PTI), koju podržava Khan, smanjen sa 31.000 na 11.000.

Nakon što je stranci PTI zabranjeno učestvovanje na izborima, njeni članovi su odlučili da se kandiduju kao nezavisni kandidati.

- Javno mnjenje treba poštovati, neka pobednik pobedi, a gubitnik izgubi. Niko ne bi smeo dobiti nešto više - rekao je Rehman.

On je takođe poručio da neće prihvatiti pobedu, već da ona treba da pripadne pravom pobedniku.

Saifa Barija nije bilo moguće kontaktirati za komentar, dok se izborni odbor nije odazvao zahtevu za komentar.

Ovi izbori su izazvali kontroverze i različite reakcije u Pakistanu.

S obzirom na optužbe za nameštanje rezultata i nedostatak odgovora izbornog odbora, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će biti preduzete mere radi obezbeđivanja fer i transparentnih izbora u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading