STRAVA NA ULICI, KRV NA SVE STRANE: Dan pred izbore u bombaškom napadu ubijene 24 osobe!

Autor:

Svet

07.02.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od dve decenije ovaj deo zemlje predmet je spora zaraćenih frakcija

STRAVA NA ULICI, KRV NA SVE STRANE: Dan pred izbore u bombaškom napadu ubijene 24 osobe!

Foto: Tanjug/AP/Sare Tajalli

U dva bombaška napada na izborne kancelarije jedne političke partije i jednog nezavisnog kandidata u jugozapadnom Pakistanu danas su poginule najmanje 24 osobe i ranjeno više od dvadesetak drugih.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napade, koji su se desili dan pre održavanja parlamentarnih izbora u Pakistanu, javlja AP.

Prvi napad dogodio se u Pašinu, okrugu u provinciji Beludžistan, rekao je portparol pokrajinske vlade Džan Ačakzaj.

Zvaničnici su saopštili da je najmanje 14 ljudi poginulo u tom napadu, a da su ranjeni prevezeni u obližnju bolnicu, od kojih su neki u kritičnom stanju.

U drugom bombaškom napadu na izbornu kancelariju stranke Džamijat Ulema Islam, političara Fazlura Rehmana u gradu Kila Sajfula u Beludžistanu poginulo je najmanje 10 ljudi, saopštili su Ačakzaj i lokalne vlasti.

Bombaški napadi su se dogodili uprkos raspoređivanju desetina hiljada policijskih i paravojnih snaga širom Pakistana kako bi se obezbedio mir nakon nedavnog porasta militantnih napada u zemlji, posebno u Beludžistanu.

Pokrajina Beludžistan, bogata je gasom, nalazi se na granici sa Avganistanom i Iranom.

Više od dve decenije poprište je pobune od strane baludžijskih nacionalista, koji su u početku želeli udeo u pokrajinskim resursima, ali su kasnije pokrenuli pobunu za nezavisnost.

Pakistanski talibani i druge militantne grupe takođe imaju snažno prisustvo u pokrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading