ČOPOR HIJENA BRUTALNO RASPORIO ČOVEKA! Napadi životinja u ovoj zemlji SVE UČESTALIJI: Građani u strahu, organizuju proteste! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.02.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti su zbpg svega što se desilo blokirali puteve, bacali kamenje i palili vatre duž puta.

ČOPOR HIJENA BRUTALNO RASPORIO ČOVEKA! Napadi životinja u ovoj zemlji SVE UČESTALIJI: Građani u strahu, organizuju proteste! (VIDEO)

Foto: Stefan Renner / Panthermedia / Profimedia

U ponedeljak uveče, u blizini Multimedijalnog univerziteta Kenije, desio se napad čopora hijena koji je rezultirao smrću jedne osobe i ranjavanjem još dve.

Nesrećni događaj je potresao lokalnu zajednicu i izazvao zabrinutost među stanovnicima koji se nalaze u blizini Nacionalnog parka Najrobija.

Hijene u Nacionalnom parku

Multimedijalni univerzitet Kenije se nalazi u neposrednoj blizini zapadne granice Nacionalnog parka Najrobija, što znači da je okolina naseljena i divljim životinjama poput hijena, lavova i geparda. Ova blizina prirode i naseljenih područja predstavlja izazov za lokalno stanovništvo i zahteva posebne mere opreza.

 

 

Tragičan ishod napada

Napad čopora hijena rezultirao je smrću Antonija Paše, koji je tragično nastradao dok je skupljao ogrev u blizini univerziteta. Pored njega, 21-godišnji student inženjerstva Kevin Mvendva pretrpeo je teške povrede, uključujući gubitak palca i povredu oka. Srećom, on je dobio pomoć od meštana obližnjeg sela i trenutno se oporavlja u bolnici.

Mere zaštite i reakcija zajednice

Napadi hijena postali su sve učestaliji u predgrađima Najrobija, što je navelo Službu za divlje životinje Kenije da izda smernice o ponašanju u slučaju susreta sa ovim divljim životinjama. Saveti uključuju ostajanje na mestu susreta, glasnoću i prikazivanje agresivnog ponašanja kako bi se odvratile hijene.

Zabrinutost studenata i protesti

Nedavni napad je podstakao studente da izraze svoju zabrinutost i nezadovoljstvo. Protesti su organizovani, a studenti su blokirali puteve, bacali kamenje i palili vatre duž puta.

Njihova glavna zahtev je da Vlada preduzme mere kako bi ograničila kretanje divljih životinja i time poboljšala bezbednost okoline univerziteta.

Ovaj tragičan događaj je podsetnik na kompleksan odnos između čoveka i divljih životinja u blizini Nacionalnog parka Najrobija, te zahteva ozbiljno razmatranje mera zaštite i prevencije kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading