NEĆE NATO ZAVISITI OD NJEGOVOG RASPOLOŽENJA: Evropska unija van sebe posle nove "otrovne strelice" od TRAMPA

Autor:

Svet

12.02.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za predsednika SAD očito namerava da povuče članstvo ove države iz saveza ako se nastavi sa jednostranom politikom

NEĆE NATO ZAVISITI OD NJEGOVOG RASPOLOŽENJA: Evropska unija van sebe posle nove "otrovne strelice" od TRAMPA

Foto: Tanjug/Ap

NATO ne može da bude vojna alijansa koja zavisi od raspoloženja američkog predsednika, rekao je danas šef diplomatije EU Žozep Borelj.

On je to kazao povodom izjave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Borelj je, uoči sastanka ministara za razvoj Evropske unije, na pitanje da prokomentariše Trampovu izjavu rekao da "NATO ne može da bude 'a la kard' vojna alijansa koja zavisi od humora predsednika SAD", prenosi Rojters.

Govoreći o Agenciji Ujedinjenih nacija za pomoć Palestincima (UNRWA), Borelj je rekao da ona mora da bude u mogućnosti da nastavi rad dok se istražuje eventualno učešće nekih od 13.000 članova njenog osoblja u napadu Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

"Niko drugi ne može da uradi ono što može UNRWA, optužbe treba da budu proverene... Hajde da sačekamo da se istraga sprovede. U međuvremenu, ljudi moraju da jedu, da idu kod lekara", istakao je Borelj.

Inače, Đozep Borelj pokušao je da prethodnih dana apeluje na Izrael da prestane da ubija nedužne civile po Gazi, poručivši i da je slobodna i nezavisna Palestina jedino rešenje sukoba na Bliskom istoku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading