DEČAK (8) HITNO PREBAČEN U BOLNICU NAKON NAPADA AMERIČKOG BULDOGA! Ima teške povrede glave! VLASNICI PSA UHAPŠENI!

Autor:

Svet

11.02.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je u teškom, ali stabilnom stanju, a policajac kaže da ima povrede "koje menjaju život".

DEČAK (8) HITNO PREBAČEN U BOLNICU NAKON NAPADA AMERIČKOG BULDOGA! Ima teške povrede glave! VLASNICI PSA UHAPŠENI!

Foto: Shutterstock

U britanskom gradu Butlu, u subotu, 10. februara, desio se uznemirujući napad koji je šokirao lokalnu zajednicu. Osmogodišnji dečak je zadobio ozbiljne povrede glave nakon što ga je napao američki buldog dok se igrao napolju.

Dečak je prebačen u bolnicu gde se i dalje nalazi u teškom, ali stabilnom stanju. Policija je odmah reagovala i odvela psa za kojeg se veruje da je rase američki buldog, dok su uhapšeni i muškarac (30) i žena (49) zbog sumnje da su bili odgovorni za životinju koja je napala dečaka.


Inspektor Gari Straton je u zvaničnom saopštenju istakao ozbiljnost situacije, naglašavajući da je dečaku bila neophodna hitna operacija i da će mu biti pružena najbolja moguća nega. Takođe je apelovao na sve moguće svedoke da se jave policiji kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog užasnog incidenta. Inspektor Straton je takođe upozorio na potencijalnu opasnost koja proizlazi od nekih vrsta opasnih pasa, ističući važnost preduzimanja mera kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Uhapšeni muškarac i žena iz Butlea se trenutno nalaze na razgovoru, a policija je naglasila da nisu u srodstvu sa povređenim detetom.


Ovaj slučaj je još jedan u nizu napada američkih buldoga u Velikoj Britaniji, pri čemu je jedna žena iz Džejvika izgubila život, a jednogodišnja devojčica je napadnuta dok se nalazila u kolicima. Stručnjaci upozoravaju da snažne čeljusti ove rase psa nanose ozbiljne povrede koje mogu biti pogubne, te da posedovanje američkog buldoga predstavlja krivično delo u Engleskoj i u Velsu od početka februara ove godine.

Ovaj uznemirujući incident podstakao je javnu raspravu o potrebi pooštravanja mera kontrole opasnih pasa, ali i podizanja svesti o odgovornom vlasništvu nad kućnim ljubimcima. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading