NEMAČKOJ SE NE PIŠE DOBRO, ČEKA JE ''NAJGORI SCENARIO'' Ako dođe do sloma Ukrajine...!

Autor:

Svet

10.02.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnjama lista Velt am zontag, ako dođe do raspada Ukrajine, u Nemačku bi moglo da se slije novih 10 miliona izbeglica.

NEMAČKOJ SE NE PIŠE DOBRO, ČEKA JE ''NAJGORI SCENARIO'' Ako dođe do sloma Ukrajine...!

Foto: Tanjug/AP

U slučaju da dođe do raspada Ukrajine, Nemačka bi mogla da se suoči sa sa još 10 miliona izbeglica, upozorava Velt am zontag pozivajući se na anonimne bezbednosne izvore. Pored toga, list navodi da se nemačka vlada, iako se nada suprotnom, priprema za "najgori scenario" i pokušava da deluje preventivno.

- Ako ne promenimo našu strategiju podrške Ukrajini, najgori scenario masovnog egzodusa iz Ukrajine i širenja rata na države NATO biće mnogo verovatniji. U ovom slučaju i deset miliona izbeglica prilično loša pretpostavka - kaže poslanik opozicione Hrišćansko-demokratske partije Roderik Kizeveter.

Već sada, od početka sukoba između Kijeva i Moskve pre dve godine, Nemačka je primila 1,1 milion Ukrajinaca, prema podacima nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova. Istovremeno, priliv izbeglica iz drugih regiona, uključujući Siriju, Avganistan i afričke zemlje, ne jenjava.

U 2023. godini, više od 350.000 ljudi je zatražilo azil u Nemačkoj, što predstavlja najveći broj od 2016. godine, kako je izvestila Savezna kancelarija za migracije i izbeglice (BAMF) prošlog meseca.

U skladu sa sve većim izazovima, savezna vlada i savezne države Nemačke dogovorile su se da izdaju specijalne debitne kartice izbeglicama.

Kako navode zvaničnici, ove kartice imaju za cilj sprečavanje transfera novca od državnih subvencija u zemlje porekla, a istovremeno će doprineti borbi protiv trgovine ljudima.

Pri-pejd kartice će imati ograničenu funkcionalnost, sa zabranjenim podizanjem gotovine i transferima izvan Nemačke.

Oni takođe neće raditi van zemlje, pa čak ni određene opštine u njoj.  

U nastojanju da se nosi sa sve većim brojem izbeglica, Nemački parlament je nedavno usvojio zakon koji olakšava deportaciju neuspešnih tražilaca azila i daje dodatna ovlašćenja policiji, piše RT.

Ova nova pravila produžavaju period pritvora do deportacije, kako bi se izbegle situacije u kojima neuspeli podnosioci zahteva pokušavaju da izbegnu iz zemlje u trenucima kada bi trebalo da budu vraćeni kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading