ROKER ILI PREDSEDNIK? Novi lider Argentine stigao u posetu Izraelu, pogledajte KAKO SE OBUKAO (FOTO)

Autor:

Svet

06.02.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Havijer Milei trudi se da održi imidž koji je imao i pre najvažnije funkcije u zemlji

ROKER ILI PREDSEDNIK? Novi lider Argentine stigao u posetu Izraelu, pogledajte KAKO SE OBUKAO (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Novi predsednik Argentine Havier Milei stigao je u Izrael povodom prve zvanične posete koja bi mogla da označi i istorijsku prekretnicu - prebacivanje ambasade Argentine u Jerusalim.

Milei je sleteo u Tel Aviv sa imidžom rokera, a ne predsednika jedne zemlje, što i radi u poslednje vreme gde god da se pojavljuje.

U Tel Avivu ga je dočekao ministar spoljnih poslova Izrael Kac koji mu se srdačno nasmejao kada ga je video u rokerskom izdanju.

"Vi ste vredna osoba koja je posvećena samo istini. Nije čudo što ste izabrali da odmah dođete u Izrael da nas podržite u pravednoj borbi za odbranu jevrejskog naroda od Hamasa", rekao je Kac koristivši svaki momenat da i preko Mileija svetu šalje poruke u interesu sopstvene zemlje.

Nakon što bude porazgovarao sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom, Milei bi trebalo da se vidi i sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

"Milei je u Izrael stigao s argentinskom ministarkom spoljnih poslova, kao i sa Šimonom Vahinšom za kojeg se očekuje da će biti imenovan na poziciju ambasadora Argentine u Izraelu", piše Times of Israel.

Milei je ranije izjavio kako će s izraelskim zvaničnicima razgovarati o prebacivanju ambasade ove zemlje iz Tel Aviva u Jerusalim što je potez koji je već u ranijim primerima izazvao brojne kontroverze.

Za Mileija pojam kontroverze nije nimalo stran, budući da je od dolaska na vlast pre tri meseca već izazvao nekoliko skandala i demonstracija zbog restriktivne politike, naročito prema privredi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading