NAZIVAO JE PAPU PREDSTAVNIKOM ZLA I IMBECILOM, PA GA POZVAO U POSETU! Isplivali DETALJI razgovora koji su šokirali svet!

Autor:

Svet

15.01.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je preuzeo dužnost u decembru, Milei, koji je ranije papu nazivao "imbecilom", predstavio je niz ekonomskih mera koje bi trebalo da izvuku Argentinu iz inflacije.

NAZIVAO JE PAPU PREDSTAVNIKOM ZLA I IMBECILOM, PA GA POZVAO U POSETU! Isplivali DETALJI razgovora koji su šokirali svet!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Kancelarija argentinskog predsednika Havijera Mileija u četvrtak je saopštila da je pozvala 87-godišnjeg papu Franju u posetu, pružajući maslinovu grančicu nakon što je aktuelni šef države poslednjih godina napadao katoličkog vođu.

- Da, zabrinut sam jer ljudi mnogo pate. Ovo je težak period za zemlju - rekao je papa odgovarajući na pitanje o Argentini tokom sinoćnjeg intervjua za italijansku televiziju. Argentina se suočava sa najgorom ekonomskom krizom u poslednjih nekoliko decenija, a Milei je rekao da nema alternative oštrom i bolnom fiskalizacijom za popravljanje situacije.

Foto: Tanjug AP Photo/Natacha Pisarenko

Havijer Milei

Nakon što je preuzeo dužnost u decembru, Milei, koji je ranije papu nazivao "imbecilom", predstavio je niz ekonomskih mera koje bi trebalo da izvuku Argentinu iz inflacije, rastućeg siromaštva i nedostatka rezervi.

Papa i Milei su telefonski razgovarali nakon što je novi predsednik izabran, prenosi Kurir.

- Postoji mogućnost putovanja u drugom delu godine. Došlo je do promene vlasti, ima novih stvari - rekao je Franja. Rekao je da će se eventualno putovanje u Argentinu održati posle avgusta, kada planira da poseti neke zemlje Polinezije.

- Nakon toga, put u Argentinu, ako bude moguće, ali voleo bih da odem. Prošlo je 10 godina. Mislim da mogu da idem - rekao je u intervjuu iz svoje rezidencije u Vatikanu. Pre nego što je postao predsednik, Milei je izneo niz napada na papu nazivajući ga "imbecilom koji brani socijalnu pravdu" i "predstavnikom zla na Zemlji".

U septembru su sveštenici iz siromašnih četvrti Buenos Airesa, papinog rodnog mesta, održali misu u odbranu Franje i osudili Mileijeve napade na njega. Franja i argentinski predsednik razgovarali su telefonom u novembru, nakon što je Milei izabran.

Papa Franja je bio na više od 40 putovanja izvan Italije, uključujući mnoga putovanja u Latinsku Ameriku, otkako je pre gotovo 11 godina izabran za prvog latinoameričkog papu, ali od tada još nije posetio Argentinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading