PRVI SNIMCI JEZIVOG NAPADA U ISTANBULU! Ispred suda muškarac i žena otvorili vatru, šest osoba RANJENO, napadači UBIJENI! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.02.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj ponovo je podigao pitanje bezbednosti u Turskoj.

PRVI SNIMCI JEZIVOG NAPADA U ISTANBULU! Ispred suda muškarac i žena otvorili vatru, šest osoba RANJENO, napadači UBIJENI! (VIDEO)

Foto: Youtubue/ SÖZCÜ Televizyonu

Jedan jezivi napad potresao je Istanbul kada su članovi stranke krajnje levice Revolucionarna narodnooslobodilačka partija/Front (DHKP/C) izvršili napad na kontrolni punkt ispred suda Čaglajan.

Prema izjavi turskog ministra unutrašnjih poslova Ali Jerlikaje, dvoje napadača, žena i muškarac, izvršili su napad koji je rezultirao njihovom smrću i ranjavanjem šest osoba, prenosi Informer.

Nasilni napad u srcu Istanbula

Nasilni napad koji se dogodio na kontrolnom punktu ispred suda Čaglajan u Istanbulu izazvao je strah i paniku među građanima. Napadači, pripadnici DHKP/C, izveli su napad koji je rezultirao smrću dvoje napadača i ranjavanjem šest osoba. Ovaj događaj ponovo je podigao pitanje bezbednosti u Turskoj i izazvao zabrinutost među stanovništvom.

Reakcija turskih vlasti

Turske vlasti brzo su reagovale na ovaj krvavi pokušaj terorističkog napada. Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja saopštio je da su napadači ubijeni i da je šest osoba ranjeno u ovom napadu. Ova brza i odlučna reakcija vlasti pokazuje njihovu odlučnost da se suprotstave terorističkim pretnjama i očuvaju bezbednost građana.

DHKP/C: Kontroverzna levičarska organizacija

Revolutionary People's Liberation Party/Front (DHKP/C) je krajnje levičarska organizacija koja se u Turskoj smatra terorističkom. Njihove aktivnosti i napadi često su izazivali pažnju javnosti i podsticali rasprave o političkoj situaciji u zemlji. Njihov krvavi napad u Istanbulu samo je jedan u nizu incidenata koji su doveli do ozbiljne zabrinutosti u vezi sa bezbednošću i političkom stabilnošću Turske.


Nasilni napad u Istanbulu izazvao je strah i zabrinutost među građanima, dok su turske vlasti brzo reagovale i suzbile terorističku pretnju. Ovaj događaj još jednom je istakao ozbiljnost terorističkih pretnji u Turskoj i potrebu za odlučnom akcijom vlasti u suprotstavljanju ovim pretnjama.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading