ODLOŽENO SUĐENJE TRAMPU: Američki sudija zvanično pomerio ročište

Autor:

Svet

02.02.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlaganje je iskazano kao pobeda za bivšeg predsednika.

ODLOŽENO SUĐENJE TRAMPU: Američki sudija zvanično pomerio ročište

Foto: AP Andrew Harnik

Američki Savezni sud danas je zvanično odložio suđenje bivšem predsedniku Donaldu Trampu po federalnim optužbama da je zahtevao poništavanje izbornih rezultata 2020. godine. Datum je prvobitno bio određen za 4. mart, ali je slučaj pauziran nakon što su Trampovi advokati uložili žalbu na odluku saveznog sudije koji je odbacio njegove argumente o imunitetu u ovom slučaju, javlja Tanjug.

Pobeda za Trampa

Odlaganje je iskazano kao pobeda za bivšeg predsednika, koji je više puta pokušao da odloži suđenje do predsedničkih izbora 2024. godine. Apelacioni sud tek treba da donese odluku po pitanju imuniteta, a okružni apelacioni sud u Vašingtonu razmotriće da li Tramp ima pravo na imunitet za radnje preduzete dok je bio predsednik ili mu se može suditi.

Žalba Vrhovnom sudu

Prema informacijama koje prenosi CNN, na slučaj će verovatno biti uložena dodatna žalba Vrhovnom sudu nakon što Žalbeni sud donese svoju odluku. Sve ovo dodatno produbljuje pravnu dramu koja prati Trampa nakon završetka njegovog predsedničkog mandata.

Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati situacija i koje će odluke biti donete u vezi sa ovim slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading