JEZIVO! Muškarac pao sa zgrade poznate galerije!

Autor:

Svet

02.02.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do tragedije je došlo jutros oko 11 časova.

JEZIVO! Muškarac pao sa zgrade poznate galerije!

Foto: Tanjug/AP

Jedan muškarac je preminuo posle pada sa zgrade Tejt Modern nacionalne galerije u Londonu, javlja Daily Mail.

Do tragedije je došlo jutros oko 11 časova.

Kako piše ovaj medij, ova smrt se istražuje, ali zasad nema naznaka da je reč o ubistvu.

Tejt Modern  je nacionalna galerija moderne umetnosti u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Tejt Modern je jedna od četiri postojeće Tejt galerije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Galerija se nalazi na samoj obali Temze u zdanju nekadašnje elektrane koja je zatvorena 1981. Zgrada je prilagođena za korišćenje i galerija je otvorena 2000. godine. Galeriju, koja je među najpopularnijima na svetu, je samo u periodu od njenog otvaranja, 12. maja 2000. do kraja te godine posetilo 5,25 miliona ljudi. Ulaz je besplatan.

Stalnu postavka je do 2006. bila podeljena u tematske celine: storija/pamćenje/društvo, aktovi/pokret/telo, pejzaž/materija/okruženje, mrtva priroda/objekat/stvaran život.

Naime, prilikom odabira komada koje će kupiti za stalnu postavku, Galerija je imala poprilično konzervativnu politiku prema delima iz prve polovine 20. veka. Ovo je onemogućilo da se postavka uredi prema hronologiji. Stalna postavka je izgubila nekadašnji raspored 2006. i, mada nije u potpunosti dosledan, nov raspored je naišao na dobar odjek kod kritičara.

Jedan od najupečatljivijih izložbenih prostora je onaj gde su nekada bile ogromne turbine za generisanje struje (Hala turbina). Prostor je visok 7 spratova i ima oko 3.400 m². Koristi se za naručena dela savremenih umetnika, a serija narudžbina, od kojih su većina za dela masivnih dimenzija, monolitnog izgleda, trajaće do 2008. zbog velikog interesovanja.

Nadomak galerije je Milenijumski most.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading