TALAČKA KRIZA U TURSKOJ! Napadač naoružan drži radnike u fabrici

Autor:

Svet

01.02.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad se navodno dogodio kao znak protesta protiv izraelskih napada na Gazu.

TALAČKA KRIZA U TURSKOJ! Napadač naoružan drži radnike u fabrici

Foto: Tanjug/AP

U dramatičnom događaju koji je potresao Tursku, naoružani napadač je zauzeo fabriku američke kompanije Procter&Gamble i drži nekoliko radnika kao taoce. Prema navodima novinske agencije Demiroren, napad se navodno dogodio kao znak protesta protiv izraelskih napada na Gazu.

Iz kompanije Procter&Gamble još uvek nema zvaničnog saopštenja povodom ovog incidenta, dok su turske vlasti odmah reagovale i poslale specijalne jedinice kako bi rešile situaciju.

Najveća briga u ovom trenutku jeste bezbednost zaposlenih koji su uzeti za taoce. Nadamo se da će turske vlasti uspeti da reše ovo pitanje bezbedno i bez žrtava, prenosi Tanjug.

Protest protiv izraelskih napada

Izraelski napadi na Gazu su izazvali talas protesta širom sveta, a ovaj dramatični potez u Turskoj predstavlja još jedan vid podrške palestinskom narodu.


Očekuje se da će međunarodna zajednica osuditi ovaj čin i apelovati na rešavanje konflikta na Bliskom istoku putem diplomatskih kanala.

Situacija u fabrici Procter&Gamble u Turskoj je i dalje veoma napeta, a svet sa strepnjom prati razvoj događaja. Nadamo se da će se ova kriza rešiti mirno i da će talas solidarnosti sa palestinskim narodom naići na odjek širom sveta.

Podsetimo, nedavno se slična situacija dogodila u Nemačkoj, kada je nepoznati napadač držao taoce u Starbaksu u gradu Ulmu.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading