OPASNO SE ZAKUVALO! Zelenski otkazao put po Ukrajini! SVE POVEZANO SA PADOM AVIONA SA UKRAJINSKIM ZAROBLJENICIMA!

Autor:

Svet

24.01.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko, oglasio se povodom ovog tragičnog događaja, pozivajući šefa Ministarstva odbrane Ukrajine Rustema Umerova, da kaže istinu o padu aviona Il-76 sa zarobljenim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine iznad Belgorodske oblasti.

OPASNO SE ZAKUVALO! Zelenski otkazao put po Ukrajini! SVE POVEZANO SA PADOM AVIONA SA UKRAJINSKIM ZAROBLJENICIMA!

Foto: Tanjug/AP

U vezi sa padom aviona Il-76, koji je prevozio zarobljene vojnike Oružanih snaga Ukrajine, Volodomir Zelenski je odlučio da otkaže svoje putovanje u centralne regione Ukrajine.

RBC-Ukrajina je izvestila da je odluka o otkazivanju putovanja doneta "pre razjašnjenja okolnosti pada ruskog aviona Il-76".


Bela kuća je saopštila da nisu spremni da potvrde informacije o padu aviona Il-76. 

Poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko, oglasio se povodom ovog tragičnog događaja, pozivajući šefa Ministarstva odbrane Ukrajine Rustema Umerova, da kaže istinu o padu aviona Il-76 sa zarobljenim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine iznad Belgorodske oblasti. 

Situacija oko pada aviona Il-76 izazvala je veliku pažnju javnosti i političkih lidera, a reakcije na ovaj tragičan događaj su intenzivne.

Podsetimo, ruski transportni avion Il-76 pao je danas u Belgorodskoj oblasti, na granici sa Ukrajinom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Oko 11.00 časova po moskovskom vremenu prilikom izvođenja planiranog leta u Belgorodskoj oblasti srušio se avion Il-76. U njemu se nalazilo 65 zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine koji su transportovani u Belgorodsku oblast na razmenu, šest članova posade i tri osobe u pratnji - saopštila je ruska vojska.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov hitno je danas tražio da se zakaže sednica SB, zbog sumnje da je Ukrajina ovaj avion oborila, ali je Francuska odbila da se to uradi.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading