PAZITE SE OVE PERVERZIJE! Papa doživeo neočekivanu PREVARU, pa upozorio vernike na jednu stvar (FOTO)

Autor:

Svet

24.01.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proveo se kao bos po trnju, zbog čega je rešio da progovori o tome da drugi ne bi doživeli isto

PAZITE SE OVE PERVERZIJE! Papa doživeo neočekivanu PREVARU, pa upozorio vernike na jednu stvar (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja

Papa Franja upozorio je na "perverzne opasnosti" koje prete od veštačke inteligencije (AI) i ponovio poziv za njenu regulaciju na svetskom nivou.

On je to rekao povodom Dana društvenih komunikacija Rimokatoličke crkve i priznao da je i sam bio žrtva montirane fotografije, stvorene uz pomoć veštačke inteligencije (AI), prenosi Rojters.

Poglavar Rimokatoličke crkve je takođe skrenuo pažnju na "kognitivno zagađenje" koje može da iskrivi stvarnost, promoviše lažne narative i zatvori ljude u "ideološke eho komore".

 

 

"Treba samo da razmislimo o dugotrajnom problemu dezinformacija u vidu lažnih vesti, koje danas mogu da utiču na stvaranje i širenje slika koje izgledaju savršeno uverljivo, ali su lažne, i sam sam bio žrtva ovoga", rekao je papa.

Franja je prošle godine bio subjekat modifikovane fotografije u kojoj je prikazan kako nosi pufer kaput, dok se osvrnuo i na audio verzije "deepfake" izmena.

On je takođe govorio o opasnosti veštačke inteligencije u medijima, posebno u izveštavanju o ratu, dodavši da AI mora podržati a ne eliminisati ulogu novinarstva na licu mesta.

Papa Franja više je nego iko pre njega u modernoj istoriji na toj poziciji prihvatao promene i tokove tehnologija, ali za ovo je morao da reaguje i upozori ljude na ono što bi i oni mogli da dožive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading