ZARIO MU JE KANDŽE U LEĐA, KRV MU SE SLIVALA NA POD! Robot Ilona Maska se oteo kontroli i napao radnika!

Autor:

Svet

27.12.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica radnika ostala su u neverici kada su videli kolegu kako se bori za život usled napada robota

ZARIO MU JE KANDŽE U LEĐA, KRV MU SE SLIVALA NA POD! Robot Ilona Maska se oteo kontroli i napao radnika!

Foto: Tanjug/AP

Robot dizajniran za pomeranje i podizanje aluminijumskih delova automobila načisto je izgubio kontrolu u fabrici Giga Texas u blizini američkog grada Ostina.

Radi se o robotu multimilijardera Ilona Maska koji je dizajniran isključivo za poslove oko automobila, a koji je ovog puta napao čoveka.

Dvojica radnika ostala su u neverici kada su videli kolegu kako se bori za život usled napada robota.

Robot mu je zario kandže prvo u leđa, a onda u ruke i muškarac je počeo obilno da krvari, prenosi Daily mail.

- Dok je okrvavljeni inženjer pokušavao da se oslobodi iz robotovog čeličnog zagrljaja, drugi radnik pritisnuo je tipku ‘stop‘ za hitne slučajeve kako bi zaustavio napad. Nakon što se oslobodio, inženjer je pao krvav na pod - ispričala su dva očevica.

Iako Teslina fabrika u Teksasu 2021. i 2022. regulatorima nije prijavila nikakve druge povrede povezane s robotom, spomenuti incident dogodio se u godinama u kojima se upozoravalo na povećanu zabrinutost zbog rizika od automatizovanih robota na radnom mestu.

Advokatica koja zastupa ugovorne radnike Tesle Giga Texasa, tvrdi kako se povrede zadobijene u fabrici premalo prijavljuju.

- To nedovoljno prijavljivanje uključuje i smrt građevinskog radnika iz septembra 2021., koji je bio angažovan kao ispomoć u izgradnji same fabrike. Moj savet bi bio da izveštaj pročitate s rezervom. Imali smo više radnika koji su bili povređeni ali i jednog koji je umro, a toga nema u izveštajima koje bi Tesla trebalo tačno da popuni i preda kako bi dobila poreske podsticaje”, izjavila je advokatica Hana Aleksander iz neprofitne organizacije Workers Defense Project.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading