ZELENSKI SAOPŠTIO STRAVIČNE VESTI: 18 mrtvih i više od 200 pogođenih objekata!

Autor:

Svet

23.01.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski raketni udari u Ukrajini, 18 mrtvih i preko 130 povređenih

ZELENSKI SAOPŠTIO STRAVIČNE VESTI: 18 mrtvih i više od 200 pogođenih objekata!

Foto: Tanjug/AP


U poslednjim raketnim udarima ruskih snaga širom Ukrajine, broj žrtava se popeo na 18, dok je preko 130 ljudi povređeno. Ove informacije su stigle iz saopštenja ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je istakao da je više od 200 objekata pogođeno, uključujući čak 139 stambenih zgrada. "

Moje saučešće porodicama i prijateljima žrtava. Broj mrtvih bi mogao da se poveća. Konkretno, u Harkovu je još u toku spasilačka akcija", rekao je Zelenski u video-obraćanju.


REAGOVANjE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

Nakon ovih tragičnih događaja, međunarodna zajednica je reagovala osuđujući ruske raketne udare i izražavajući zabrinutost zbog civilnih žrtava. SAD, EU i druge zemlje su izrazile podršku Ukrajini i osudile ruske akcije kao neprihvatljive i agresivne. Postavlja se pitanje kakav će biti dalji razvoj situacije i kako će ovi događaji uticati na odnose između Rusije i ostatka sveta.

POSLEDICE NA LOKALNOM NIVOU

Ukrajinski grad Harkov je posebno pogođen ovim napadima, a trenutno je u toku spasilačka akcija. Stanovnici ovog grada su suočeni sa strahotama rata i pokušavaju da se izbore sa posledicama razaranja. Pomoć međunarodne zajednice će sigurno biti od velike važnosti u obnovi i pružanju podrške civilima koji su pogođeni ovim napadima.

SITUACIJA NA TERENU

Kako se situacija dalje bude razvijala, biće neophodno pratiti vesti sa terena i reakcije relevantnih aktera. Ovo je samo jedan u nizu tragičnih događaja koji potresaju ovu regiju, ali je važno da se o njima izveštava i da se pruža podrška onima koji su pogođeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading