AMERIKANCI NEPOKOLEBLJIVI! Huti tvrdili kako su uspešno napali brod Ocean Jazz, OGLASILA se američka mornarica i poručila SAMO JEDNO!

Autor:

Svet

22.01.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova situacija izaziva dodatnu pažnju i zabrinutost u vezi sa bezbednošću plovidbe u tom regionu.

AMERIKANCI NEPOKOLEBLJIVI! Huti tvrdili kako su uspešno napali brod Ocean Jazz, OGLASILA se američka mornarica i poručila SAMO JEDNO!

Foto: Tanjug/AP

Američka vojska je demantovala izjavu vladajućeg pokreta Ansar Alah (Huti) o uspešnom napadu na trgovački brod Ocean Jazz u severnom delu Jemena.

Portparol vojske Huti, Jahja Sarija, ranije je tvrdio da je pokret izveo napad protivbrodskim projektilima u Adenskom zalivu, identifikujući brod kao teretni brod američke mornarice. Međutim, američka vojska je saopštila da ova izjava nije tačna, naglašavajući da nema dokaza koji bi potvrdili tvrdnje Huta o napadu na pomenuti brod, prenosi Ria.ru.


Ova situacija izaziva dodatnu pažnju i zabrinutost u vezi sa bezbednošću plovidbe u tom regionu, s obzirom na to da se Adenski zaliv smatra važnim tranzitnim putem za međunarodnu trgovinu i pomorski saobraćaj.

Borbe na istoku Ukrajine: Šojgu iznosi šokantne podatke

Dok se pažnja sveta usmerava na različite krize, ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, izneo je šokantne podatke o kontraofanzivi na istoku Ukrajine. Prema Šojguovim rečima, Ukrajina je navodno izgubila čak 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike tokom sukoba na istoku zemlje.

Ovi podaci, ukoliko su tačni, ukazuju na razmere sukoba i stradanja u regionu, istovremeno izazivajući pitanja o ulozi Rusije u sukobu i o međunarodnim naporima za postizanje mirnog rešenja. Situacija na istoku Ukrajine i dalje izaziva zabrinutost među međunarodnom zajednicom, a iznošenje ovakvih podataka dodatno komplikuje već kompleksnu situaciju.

(Ria.ru)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading