''GORI'' CRVENO MORE, HUTI NAPALI RAKETAMA AMERIČKE BRODOVE: Napad je samo ''preliminarni odgovor'' na UBISTVO 10 ljudi

Autor:

Svet

10.01.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomorske i raketne snage jemenskih oružanih snaga izvele su zajedničku vojnu operaciju sa velikim brojem balističkih i pomorskih projektila i dronova, gađajući američki brod .

''GORI'' CRVENO MORE, HUTI NAPALI RAKETAMA AMERIČKE BRODOVE: Napad je samo ''preliminarni odgovor'' na UBISTVO 10 ljudi

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Jemenski Huti napali su danas velikim brojem balističkih i mornaričkih raketa i dronova američki brod u Crvenom moru za koji tvrde da obezbeđuje podršku Izraelu u ratu protiv Hamasa.

Portparol Huta Jahja Sare rekao je na konferencij za novinare da je napad „preliminarni odgovor“ na napad američkih snaga na brodove Huta u nedelju u kojem je ubijeno 10 pripadnika te organizacije, prenosi Rojters.

- Pomorske i raketne snage jemenskih oružanih snaga izvele su zajedničku vojnu operaciju sa velikim brojem balističkih i pomorskih projektila i dronova, gađajući američki brod koji je pružao podršku cionističkom entitetu - rekao je Sare.

Dodao je da će oružane snage Jemena nastaviti da sprečavaju izraelske brodove i brodove koji plove ka lukama „okupirane Palestine“ da se kreću Arapskim i Crvenim morem „sve dok agresija ne prestane“, navodi Al Džazira.

Podsetimo, ranije je Američka Centralna komanda izvestila o napadu hutskih brodova na komercijalni prevoz i američke helikoptere.

Sukob je eskalirao kada su Huti otvorili vatru i pokušali da ukradu teret sa plovila, što je rezultiralo dramatičnim reakcijama američkih snaga.

Američka vojska je izdala saopštenje naglašavajući da je brod poslao drugi poziv u pomoć u manje od 24 sata nakon prvog napada Huta. Obezbeđenje na brodu brzo je reagovalo, uzvrativši vatru, dok su američki helikopteri promptno poslati kako bi podržali pomorske operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading