OGLASILA SE ZAHAROVA POVODOM NAPADA NA DONJECK: Učinićemo SVE da svet ne zaboravi na ZLOČINE Zelenskog!

Autor:

Svet

22.01.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujork.

OGLASILA SE ZAHAROVA POVODOM NAPADA NA DONJECK: Učinićemo SVE da svet ne zaboravi na ZLOČINE Zelenskog!

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je za televiziju "Rossiya 1" da će Rusija uložiti napore kako bi zločini kijevskog režima i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog ostali prisutni u međunarodnoj svesti i da nisu zaboravljeni.

- Sve ćemo učiniti kako bi se tema o situacije u Ukrajini čula svaki dan u svim formatima: i u sali Saveta bezbednosti UN, i Generalnoj skupštini, u specijalizovanim komitetima i komisijama UN, kao i drugim međunarodnim organizacijama. Mi imamo poseban institut koji se bavi zločinima kijevskog režima i o tome će ceo svet znati.Obećavam, Zelenskog neće zaboraviti - rekla je ona.

Ranije je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujork. Sednica je sazvana povodom ukrajinskog napada na Donjeck.

Podsećamo, vojno jačanje NATO-a u blizini granica Rusije i Belorusije destabilizujući je faktor i Moskva će preduzeti odgovarajuće mere kao odgovor, poručila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu za novinare, prenosi ruska državna novinska agencija Tas.

Pojačana vojna aktivnost NATO-a i njegovih saveznika u blizini granica Rusije i njene zajednice s Belorusijom provokativne je prirode i može u potpunosti urušiti arhitekturu evropske bezbednosti, a takvi koraci svakako neće ostati bez prikladnog odgovora Rusije - istakla je, prenosi Index.hr.

(Sputnikportal.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
ZAnatoli

22.01.2024 19:59

Свим срцем уз Русију!