KOLUMBIJCI PRESRESLI PODMORNICU SA 800 KILOGRAMA KOKAINA!

Autor:

Svet

22.01.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mornarica procenjuje da je vrednost zaplene oko 27 miliona dolara.

KOLUMBIJCI PRESRESLI PODMORNICU SA 800 KILOGRAMA KOKAINA!

Foto: COLOMBIA NAVY PRESS / AFP / Profimedia

Kolumbijska ratna mornarica presrela je podmornicu koja je nosila skoro 800 kilograma kokaina.

Podmornica koja je dugačka 15 metara i poznata kao "narko-podmornica" prva je koja je ove godine otkrivena i presretnuta u teritorijalnim vodama Kolumbije, preneo je Bi-Bi-Si.

Mornarstvo procenjuje vrednost zaplenjenih dobara na oko 27 miliona dolara i navodi da se veruje kako je podmornica bila usmerena ka Sjedinjenim Američkim Državama ili Evropi.

Tri osobe koje su bile unutar podmornice su uhapšene, prenosi Una.

Mornarstvo dodaje da je presrela plovilo tokom prolaska kroz Pacifik u nedelju.

Zaplenjeni paketi sadrže kokain hidrohlorid, a na njima se nalazio pečat u obliku škorpije, poznat i kao "Vini" ili "Karnal". Drogom i krijumčarima su prebačeni u Buenaventuru, kolumbijski lučki grad.

Podsetimo, prethodnih godina, Avganistan je bio najveći svetski snabdevač opijumskog maka, ali je ove godine uzgoj pao na samo 10.800 hektara, što je smanjenje od 95% u odnosu na prethodnu godinu.

Kancelarija UN za droge i kriminal (UNODC) izvestila je da je smanjenje proizvodnje opijumskog maka dovelo do velikog pritiska na poljoprivrednike u Avganistanu, koji su većinom zavisili od ove proizvodnje. U izveštaju se takođe navodi da je vrednost izvoza maka u prošlosti bila veća od vrednosti svih formalno izvezenih dobara, što ukazuje na značaj ovog sektora u privredi zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading